Economía doméstica

L’única cullerada que has de posar a la rentadora per tenir la roba neta i estalviar en la factura de la llum

La forma més senzilla i econòmica de deixar la roba sense males olors ni taques

R. P.

Els passadissos del supermercat estan plens de detergents i productes de neteja per rentar la roba a la rentadora. Hi ha tota mena de detergents, tant químics com ecològics. Tanmateix, no sempre acabem satisfet amb el resultat i de vegades pensem que ens hem equivocat de programa de rentada o, fins i tot, de producte. I darrerament s'hi afegeix una segona preocupació: el cost de l'electricitat. Per tot això, avui et parlarem d'un producte que fa que la roba faci olor de net i al mateix temps ajuda a estalviar diners.

Productes químics i ecològics

A l’hora de triar un detergent per rentar la roba a la rentadora, tenim dues opcions. Hi ha persones que volen quelcom conegut i prefereixen comprar detergents de la indústria química. Aquests productes solen contaminar el medi ambient i funcionen millor a altes temperatures. Però alerta, que contaminar també pot acabar implicant enviar tots aquests residus al medi ambient i als aliments que més endavant menjarem.

Per això, una bona alternativa és optar per productes respectuosos. Aquests funcionen millor a 30 i 40 graus, però cert és que solen menys eficaços que els productes químics. Són menys agressius i, per tant, menys contaminants. Però com que s’utilitzen generalment a baixes temperatures, ens estalvien diners en electricitat.

El producte perfecte

Anem al gra. Hi ha un producte que només necessita una cullerada a la rentadora per obtenir resultats fantàstics. No només ens proporciona roba ben neta i higienitzada, sinó que també ens estalvia diners en la factura de la llum.

És el percarbonat de sodi. Es tracta d’una substància que, en contacte amb l’aigua, allibera oxigen actiu. El percarbonat, a més de ser un blanquejador natural, higienitza la roba de la rentadora gràcies a l’oxigen. I no necessita treballar en aigua calenta, sinó que també pot fer-ho en aigua freda. Una cullerada de percarbonat en aigua freda juntament amb una mica de detergent ecològic és suficient perquè la roba quedi brillant.

N’hi ha prou amb una cullerada d’aigua a la rentadora per aconseguir una roba neta i higiènica i estalviar molts diners en la factura de la llum.

Tanmateix, tingueu en compte que el percarbonat de sodi no és gaire adequat per a la llana, el lli i la seda, així com per al cuir.

Més consells per gastar menys

Hi ha altres trucs per reduir el cost d’una rentada. Has de saber que la rentadora consumeix molta electricitat quan escalfa l’aigua. Rentar a baixa temperatura significa estalviar uns dinerons. De fet, s’ha calculat que gairebé el 90% del consum elèctric d’una rentadora es produeix quan s’escalfa l’aigua. Per tant, com més baixa sigui la temperatura de rentada, més diners s’estalviaran.

Es calcula que l'ús d'una rentadora pot costar entre 120 i 160 euros a l’any. Depèn de la temperatura de la bugada. Si rentes amb aigua freda, pots estalviar molts diners!