Durant els últims anys, els caixers automàtics dels bancs han afegit una opció ‘Contactless’ per poder operar amb la targeta de crèdit sense necessitat d’introduir-la a la màquina.

No obstant, moltes entitats bancàries han començat a actualitzar aquest ‘node’ per fer-lo compatible amb la tecnologia NFC. Què és i com pots treure diners utilitzant-la?

Què és la tecnologia NFC que arribarà als caixers?

NFC (Near Field Communication, per les seves sigles en anglès) és una tecnologia de comunicació sense fil de curt abast que permet la transferència de dades entre dispositius electrònics quan estan molt a prop l’un de l’altre, generalment a una distància d’uns quants centímetres. D’aquesta manera, es necessiten dos dispositius que siguin compatibles amb la tecnologia NFC perquè funcioni: un funcionarà com a ‘actiu’ i un altre com a ‘passiu’

Com treure diners amb NFC

  1. Obre l’aplicació on tinguis la teva targeta (la del banc, Google Wallet, etc).
  2. Activa el NFC en els ajustos del teu telèfon (molts mòbils continuen sense admetre aquesta tecnologia).
  3. Acosta el dispositiu mòbil (pot ser fins i tot el teu rellotge intel·ligent) al Contactless del caixer automàtic i mantén-lo durant diversos segons.
  4. Introdueix el teu número PIN com si fos una targeta de crèdit normal i opera amb normalitat.

Aquesta opció és tan segura com qualsevol altra, tot i que treure diners amb NFC t’obligarà a estar molt més pendent del telèfon mòbil. Si te’l roben, cancel·la totes les targetes abans que sigui massa tard.