Trobem aquestes petites bosses de paper transpirable en butxaques de la roba o capses de sabates noves i, acostumem a llençar-les quan que les veiem. Pel nom, bosses de sílice, potser no et sonen, però si les identifiques amb la seva imatge, ràpidament sabràs quines són.

La missió d'aquestes bossetes és eliminar la humitat de l'objecte durant l'emmagatzematge. El gel de sílice és un compost de vidre soluble que gràcies a la seva porositat permet que les condicions de l'article no es facin malbé durant el transport o emmagatzematge.

Tot i que, al seu embolcall adverteixen de la seva perillositat, la veritat és que es tracta d'una substància innòcua que ens serà de gran utilitat en molts usos. L'avís és degut al clorur de cobalt que conté com a additiu per indicar la humitat del gel. Aquesta substància dona a les boletes un color blau quan estan seques i un de rosa quan s'humitegen, això ens avisa quan hem de canviar el gel.

1.Asseca els nostres aparells tecnològics

Quan el nostre mòbil, rellotge, tauleta... se'ns mullen (bé perquè se'ns bolca un got d'aigua a sobre o ens fiquem a la piscina amb ells) la solució més popular era posar l'aparell tecnològic en arròs. A part d'aquest sistema, les boletes de gel de sílice també serveixen per absorbir la humitat que ha quedat dins del telèfon intel·ligent.

2.Assecatge de flors

Si vols conservar una flor bonica durant molt de temps, pots cobrir-la amb el gel de sílice. Procura que les flors quedin totalment submergides i espera de 2 a 3 dies per treure'ls les boletes. Mai no aguantis més de cinc dies perquè la flor es deterioraria.

3.Guarda llavors

Si t'agrada cultivar les plantes i les flors et seran molt útils les bossetes de gel de sílice. Si guardes les llavors al costat d'aquestes bossetes evitaràs que s'enfosqueixin amb la humitat.

4.Manté la brillantor de la plata

Per evitar que la plata vagi agafant un color negre amb el temps o la humitat de l'ambient, posa una bosseta de gel de sílice a l'interior del teu joier i lluiràs les teves joies com si fossin noves.

Articles de plata @ wirestock

5.Conserva les peces metàl·liques

De la mateixa manera que passa amb la plata, la humitat causa estralls a les peces metàl·liques creant una capa d'òxid que les deteriora. Si utilitzes aquestes bossetes per ficar-les a l'interior de les peces evitaràs que això passi.

6.Protegeix els retrats del pas del temps

Perquè el temps no faci malbé els retrats en paper fotogràfic, aquestes bossetes de sílice es convertiran en unes grans aliades i vetllaran per la seva perfecta conservació.

7.Neutralitza la mala olor de les bosses

Les motxilles o bosses que utilitzem per anar a la piscina, al gimnàs o, fins i tot, a la platja acaben agafant una olor desagradable a causa de la humitat de la roba, les xancletes, els xampús... Una arma eficaç contra la mala olor és dipositar un parell de bossetes de sílice a l'interior de la motxilla.

8.Allarga la vida de les fulles d'afaitar

El bany és un dels llocs de la casa que acumula més humitat, cosa que inevitablement fa malbé les fulles d'afaitar. Per allargar la seva vida útil i no haver de reemplaçar-les tan assíduament, el més encertat és ficar-les en un recipient tancat amb aquestes bosses de sílice.

9.Evita la condensació dins del cotxe

Quan baixen les temperatures, és habitual que s'entelin els vidres del cotxe, una bosseta de gel sota el parabrisa evitarà que això passi.

10.Per als amants de la fotografia que saben com són de cars i delicats els objectius, aquest consell els vindrà com a anell al dit: si es guarda una bosseta de sílice juntament amb les lents de la càmera, s'impedirà que aquestes es puguin fer malbé.

La pròxima vegada que estrenis roba o unes sabates noves i descobreixis al seu interior aquestes polivalents bossetes, pensa-t'ho abans de desfer-te'n per sempre. Qui sap si et podran ser molt útils en les situacions més inesperades.