Cuida les plantes amb el truc de la sal

Sempre hi ha insectes que poden atacar-les: aquest és el remei per fer-li front

Cuida les plantes amb aquest senzill truc

Cuida les plantes amb aquest senzill truc / freepik

Redacció

La sal és un dels enemics número u dels humans. I tot i que, és la principal font de sodi pel cos, també pot arribar a ser letal si no moderem el seu consum. Aquest ingredient pot provocar cardiopaties i accidents cerebrovasculars, si no es controla el seu consum. En canvi, els animals com el bestiar oví i boví, necessiten la sal per créixer, desenvolupar-se i reproduir-se correctament; si els falten nutrients en la seva alimentació natural. En aquest article t'explicarem què passa si posem sal a les plantes: els resultats et sorprendran!

Els veterinaris afirmen que els animals consumeixen (o han de consumir) sal per dues raons: perquè necessiten clorur de sodi (sal) o minerals.

Però, la sal és bona per a tots els éssers vius? En general, la majoria de les plantes no toleren que hi hagi un excés de sal a la terra i poden arribar a morir si n'hi ha massa. Per això és important saber amb quin tipus d'aigua es rega i l'adob que s'hi afegeix.

Sal grossa

Tanmateix, posar sal grossa al voltant d'una planta evita que les formigues l'ataquin. A banda del pebre, l'all en pols o la canyella, la sal també és molt eficaç per allunyar aquest insecte de manera natural.

Sal gruixuda per les plantes

Sal gruixuda per les plantes / freepik

A més, la sal també foragita els animals que poden fer-la malbé directament, com els llimacs o els cargols. Moltes criatures de pell suau i humida eviten la sal perquè tendeix a deshidratar-les.

Llançar un bon grapat de sal, preferiblement grossa, perquè la terra no l’absorbeixi, al voltant de la planta farà que quedi lliure de formigues, llimacs, cargols... i qualsevol animal reptador que pugui atacar la planta.