Saltar al contingut principalSaltar al peu de pàgina

Aquesta és la funció que has d'activar en Google Maps per evitar multes si condueixes per zones ZBE

Circular per aquestes àrees sense l'etiqueta ambiental adequada pot derivar en multes significatives

Una persona utilitzant Google Maps

Una persona utilitzant Google Maps / EL PERIÓDICO

Ja ens segueixes?Marca'ns com a mitjà preferit
Afegeix-nos a Google

Lola Gutiérrez

Madrid

Google Maps és una eina molt útil, imprescindible per a molts a l'hora de conduir per les ciutats. No sols és útil per tal d'arribar a la nostra destinació sense perdre'ns, també perquè l'aplicació té multitud de funcions: recomana llocs on parar, reporta accidents i cues en la carretera i indicació de límits de velocitat i radars, tot aliat per a una conducció més segura i eficient en entorns urbans.

Les Zones de Baixes Emissions (ZBE) són una realitat en moltes ciutats. A Catalunya, amb la decisió de Salvador Illa de mantenir el decret de les Zones de Baixes Emissions, els vehicles amb 'etiqueta B' (groga) no podran circular en aquestes zones a partir de l'1 de gener del 2026 quan hi hagi episodis d'alta contaminació; a partir de l'1 de gener del 2028 definitivament.

Circular per aquestes àrees sense l'etiqueta ambiental adequada pot derivar en multes significatives, podent ser la delimitació d'aquestes zones una mica complexa per a alguns. Per a evitar sorpreses, Google Maps ha incorporat una funció clau que t'alertarà si la teva ruta travessa una d'aquestes zones restringides.

Avís ZBE de Google Maps

Per tal d'aconseguir que Google Maps ens avisi en cas d'entrar en una àrea ZBE tan sols cal tenir l'aplicació actualitzada, ja sigui en Android o en iOS. Amb l'última versió de l'app, el Maps ens avisarà de manera automàtica. En estar planificant la ruta, l'aplicació avisarà que el recorregut implica travessar una zona de baixes emissions. I, en cas d'haver d'evitar aquestes àrees, ofereix una ruta alternativa que no impliqui creuar-la i ser multat si no es té l'etiqueta corresponent.

Això sí, és el propi usuari el que, una vegada vist l'avís, ha de canviar manualment a la ruta alternativa.

Tracking Pixel Contents