La solució als problemes de restrenyiment!

Gràcies a aquests consells, ho resoldràs de forma natural: sense laxants

Tens problemes per anar al lavabo?

Tens problemes per anar al lavabo? / benzoix

Olaya López Munuera

Patir problemes digestius és molt freqüent: canvis de rutina, vacances, estrès, intoleràncies, etc. Hi ha una gran diversitat de problemes que poden fer que el nostre estómac deixi de funcionar correctament. Així doncs, una necessitat fisiològica com pot ser anar al lavabo es pot convertir en un martiri. Tenir problemes de restrenyiment sol ser molt incòmode. En aquest article, descobriràs com poder-ho resoldre sense haver d'utilitzar laxants.

Per sort, hi ha múltiples remeis naturals que podem posar en pràctica per anar al bany a l'instant: trucs que ajudaran a desbloquejar el nostre intestí i a alliberar-nos de la molesta sensació del restrenyiment.

El primer que hem de fer és incorporar aquests bons hàbits a la nostra rutina: si millorem el nostre trànsit intestinal a poc a poc, evitarem situacions en les quals haurem de buscar remeis ràpids per tal d'eliminar la femta del nostre cos.

Per què es produeix el restrenyiment?

La causa principal del restrenyiment és l'absència o deficiència de fibra a la nostra alimentació: si no mengem prou fruita, verdura i altres productes rics en aquest component, anar al bany cada dia pot ser molt dificultós. Hem de saber que una dieta pobra en fibra pot provocar que la femta es moguin més a poc a poc pel tracte digestiu, i que en trigar molt de temps a eliminar-se s'assequin i endureixin provocant molèsties i inflor.

Un altre motiu força comú del restrenyiment és el consum d'alguns medicaments.

Trucs per alliberar-te del restrenyiment

Això és el que has de posar en pràctica si vols anar al lavabo urgentment.

Menjar aliments amb fibra

Els aliments que tenen més fibra són la taronja, la poma i les llenties. Però, si necessites anar corrents al lavabo, és recomanable que et prenguis un suc de fonoll; unes llavors de lli; compota de poma; una infusió de poliol menta o de camamilla.

Beure cafè calent

Tot i que, totes les begudes calentes faciliten l'evacuació, el cafè és concretament la que més ajuda a moure la femta a l'intestí. Si vols fer de ventre abans de sortir de casa, és més que recomanable que et prenguis una bona tassa de cafè.

Fer exercici o ioga

L'exercici sempre ajuda a accelerar el metabolisme, especialment caminar o córrer o fer bicicleta. També està especialment recomanat per millorar el trànsit intestinal la pràctica de ioga.

Fer un massatge al perineu

Segons un estudi, si fas repeticions amb el dit índex al perineu pots facilitar el fet d'anar al lavabo. En aquesta zona del cos, hi ha centenars de punts de pressió que en ser estimulats, poden alleujar el restrenyiment.

Posa't a la gatzoneta

Quan estem a la gatzoneta facilitem el pas de la femta per l'intestí, ja que es relaxen els músculs d'aquesta zona i s'eleva el còlon. Per això, es pot utilitzar una paperera o qualsevol element que ajudi a elevar els peus.

Fes un massatge al ventre

Fer massatges a l'abdomen en el sentit de les agulles del rellotge és una pràctica molt comuna que també ens pot ajudar a buidar els intestins si estem en una situació d'emergència. Això s'anomena massatge colònic i cal acompanyar-lo amb una pressió moderada.

Beu molta aigua

Juntament amb el consum de fibra, la hidratació és una de les claus per millorar el restrenyiment: en estar més humida la femta, és molt més senzill que es moguin de forma ràpida pels intestins.