Qui no ha patit mai mal de cap? Es tracta, sens dubte, d'una de les malalties més freqüents i pot ser deguda a nombroses causes: excessiva exposició al sol, passar molt de temps davant de pantalles, males postures cervicals, manca de son... Per no recórrer a medicaments, la medicina alternativa japonesa ofereix un senzill truc per intentar calmar aquests dolors que ara s'ha fet viral gràcies a les xarxes socials.

El truc consisteix a col·locar les dues mans, amb els palmells, a la regió temporal; això és, a banda i banda, més o menys a l'alçada del front. Posteriorment, cal fer força i pressió cap amunt durant uns 10 segons. Aquest procés s'ha de repetir entre tres i cinc cops. Suposadament, amb aquest truc, que triomfa a les xarxes socials, s'aconseguirà alleugerir el dolor.

@takashimedicoacup Te voy a enseñar un Tip de quitar dolor de cabeza!! #medicinaalternativajaponesa ♬ オリジナル楽曲 - Medicina alternativa japonesa

Un dels productes més adequats per lluitar contra el mal de cap és el bàlsam de tigre. Segons l'OCU, l'Organització de Consumidors i Usuaris, aquest producte és d'origen xinès i està elaborat amb plantes. Es presenta com una pomada i es pot trobar a la venda a botigues i supermercats, com ara Mercadona. Ja és tot un habitual a orient.

Entre els ingredients hi ha la càmfora, el mentol, l'oli de menta o l'oli de canyella. Actualment, és habitual trobar a la venda dos tipus diferents de bàlsam de tigre. El de pot vermell, que és el més popular i que es recomana per alleujar els músculs adolorits; i el blanc, més indicat per al mal de cap. Segons l'OCU, el bàlsam de tigre funciona «enganyant» les terminacions nervioses donant sensacions de fred i calor de manera intermitent, interrompent així la sensació de dolor.

Tot i que des de l'organització afirmen que no hi ha estudis concloents sobre l'eficàcia d'aquest producte, sí que reflecteixen que sembla que hi ha evidències que pot ser útil per al tractament de mal de cap per tensió i per millorar el reg sanguini a les cames, si s'aplica amb un massatge. L'ús del bàlsam de tigre és molt senzill. Només s'ha d'aplicar utilitzant les mans fent massatges a la zona. Cal evitar-ne l'ús en ulls, mucoses i ferides.