La nutrició és un camp tan ampli, que mai no ens deixa de sorprendre. Per exemple, hi ha conceptes que evolucionen amb el temps. Qui s'hauria imaginat fa 10 anys que hi hauria aliments ultraprocessats que ens permeten fins i tot, menjar de manera saludable?

Això és el que sosté un corrent de nutricionistes, els quals avisen que caldria replantejar el que sabem i no ser curts de mires

De vegades, creiem que els sucs naturals, les begudes vegetals o el vi són begudes saludables. Si bé ho poden ser, però un consum excessiu pot augmentar el risc de patir algunes malalties.

Amb ànim d'explicar més àmpliament aquest tema, hem recopilat les begudes que als nutricionistes més els costa retirar de les dietes dels seus clients:

1. El suc de taronja. Encara que la taronja sigui una fruita saludable, el gran problema del suc és que necessites dues o tres taronges per elaborar-lo i quedar-te saciat. Això es tradueix en l'entrada al nostre organisme d'elevades quantitats de sucre, sobretot si hi tirem sucre addicional.

Suc de taronja @ jcomp

2. El vi. Es diu que els metges recomanen beure un got de vi al dia, però una copa de vi augmenta el risc de patir algunes malalties. D'aquesta manera, els metges i nutricionistes no en prohibeixen el consum, però el limiten i demanen prudència.

3. Els refrescos 'light'. Sabies que diversos estudis relacionen el consum de refrescos 'light' amb un augment dels danys a la microbiota intestinal? A més, fa que ens acostumem als sabors dolços, motiu pel qual moltes persones rebutgen la fruita o la verdura.

4. Begudes vegetals (només algunes). La llet no és una beguda imprescindible, encara que en contenir minerals com el calci, sí que és recomanable. Quan comprem begudes vegetals substitutives de la llet de vaca, hem de consumir aquelles que només porten aigua i vegetal (soja, arròs...), evitant sucres, edulcorants i olis vegetals.

I tu, consumeixes aquestes begudes amb regularitat? Estàs pensant a deixar de fer-ho ara que coneixes alguns dels seus desavantatges?