Cuidar de l'alimentació és fonamental per gaudir d'un bon estat de salut. Tant els metges com els nutricionistes aconsellen seguir una dieta mediterrània i variada. A més, un altre dels consells estrella és practicar una mica d'esport diari. Avui et presentem la nutrició integrativa, una variant que, de segur no se't farà gens estranya posar en pràctica.

La nutrició integrativa

Es basa en una bona alimentació: variada i equilibrada i, a més, practicar esport. Gràcies a aquest tipus d'estil nutritiu el que aconseguirem és prevenir diverses malalties com la diabetis o les cardiovasculars, entre altres.

A més, la base d'aquesta pauta nutricional ens ajudarà a tenir un major benestar emocional perquè tant l'alimentació variada com l'esport ens ajuden a crear substàncies que el nostre cervell necessita i a alliberar toxines que el nostre cos no necessita, les quals es poden generar per estrès o una mala alimentació, per exemple.

La nutrició integrativa ens ajudarà a solucionar processos inflamatoris com la migranya o el mal de cap.

"Per tenir una bona salut el 80% és l'alimentació, però està el 20% restant que també és important"

Sandra Moñino, nutricionista de Nutriciónate

Com puc fer el programa de nutrició integrativa

Primer has d'acudir al nutricionista i et farà fer un formulari on se't preguntarà sobre el teu estat de salut. A més, també hi haurà un espai per posar si hi ha algun aliment preferit.

A continuació, es farà una analítica per comprovar els nivells hormonals de l'aparell digestiu, entre altres.

I a més a més, es comprovarà com es troba el pacient psicològicament.

Comprovar com està el pacient psicològicament freepik

Quan s'hagin realitzat totes les proves, es podrà determinar el millor pla nutricional pel pacient. Com ens ha explicat Sandra Moñino, el 20% restant també és important, per això s'hauran de dur a terme les següents pautes:

  • Prendre el sol cada dia una estona en hores on l'exposició solar no sigui un perill per la nostra salut
  • Estar en contacte amb la naturalesa
  • Dormir entre 7 i 8 hores seguides
  • Sopar aviat per tal de fer la digestió tranquil·lament
  • Fer exercici físic, tant de força com de càrdio

Combinar l'esport i l'alimentació: la nutrició integrativa

El 80% de l'alimentació i el 20% restant i ens ajudarà a tenir un estat òptim de salut. D'aquesta manera evitarem emmalaltir amb més freqüència perquè el nostre estat d'ànim, entre altres, afecta molt el nostre cos i a la seva salut. Cuidar la ment i el cos és necessari per no emmalaltir i gaudir d'una vida plena de felicitat.