Fineart omple la ciutat d'imatges de fotògrafs de mig món

L'exposició i el programa d'activitats s'allarga fins al 19 de marc, en una vintena d'espais expositius

Presentació del cartell de Fineart del 2023

Presentació del cartell de Fineart del 2023 / Aj Igualada

Redacció

FineArt Igualada obre portes el divendres 24 de febrer. És una mostra referent a nivell estatal que arriba a l'onzena edició, i enguany porta fotògrafs de renom internacional i, també catalans. La mostra aprofita espais de la ciutat que actualment estan sense activitat i escampa la mostra pel centre d'Igualada. Les obres es podran veure fins al 19 de març. Totes les mostres fotogràfiques s'exposen en més de 20 espais expositius, alguns d'ells efímers

Entre els autors internacionals destaquen Jana Ašenbrennerová -fotògrafa txeca-, la siberiana Olyia Dubovik, Guillermo Franco i Diego Petrilli –fotògrafs argentins-, l’alemany Miquel Gonzalez, dos fotògrafs japonesos d’alt reconeixement com són el Yamamoto Masao i el Takushi Katafushi, Trinley Paris – fotògrafa algeriana- i el fotògraf rus Vladimir Sichov, el primer fotògraf en arribar a Europa amb imatges de la vida quotidiana de la URRSS.

I entre els nacionals, obra de Joan Fontcuberta, Premi Nacional de Fotografia 1998; Gabriel Casas i Galobardes, un dels fotògrafs més importants del període d’entreguerres; Ofelia de Pablo i Javier Zurita, reconeguts fotoperiodistes i documentaristes; o Ferran Sendra, amb el seu recorregut per EEUU i el Regne Unit per retratar l'origen de les cançons que formen part de la seva vida; entre d’altres.

Els espais d'exposició són molt variats: el Museu de la Pell, la Teneria, la rectoria de l’església de Santa Maria, diferents escoles, el mercat municipal, equipaments municipals i/o culturals, antigues fàbriques i locals que actualment es troben desocupats. Durant els dies de FineArt es transformen en espais efímers on s'exposen les obres. L'esdeveniment s'emmarca en l'estratègia global de l'Ajuntament d’Igualada per a la dinamització dels locals i l'activitat al centre, mitjançant la cultura i la promoció del disseny i l'arquitectura industrial local.

La iniciativa va sorgir l'any 2012 de la mà de l'Agrupació Fotogràfica d’Igualada i l'Ajuntament d’Igualada. L'objectiu principal de FineArt és el d'apropar la fotografia a tots els públics, dinamitzar els locals on es duen a terme les exposicions i mostrar Igualada com a ciutat fotogràfica i de disseny.