Una forta tempesta va caure ahir dilluns a diversos punts de la Catalunya Central, però el Berguedà va ser la comarca amb més afectacions, on es van registrar fortes pluges i calamarsa de grans dimensions. L'estació automàtica que més precipitació va registrar durant el dia d'ahir va ser la de Serrateix, on la xifra d'aigua acumulada suma 62,3 mm.

Les precipitacions, que van començar a notar-se a mitja tarda, també va deixar afectacions a altres municipis de la zona, com és el cas de Puig-reig, on el total d'aigua registrada ahir arriba als 49,5 mm, la Quar, que va arribar a 35,9 mm, Casserres sumava 29,6 mm, o Berga, que acumulava 29,3 mm.

El fort temporal va fer baixar plenes les rieres de la zona, però tot i això, l'embassament de la Baells es manté al 73,34% de la seva capacitat.

Els llamps també van ser presents al Berguedà. Dels 1.910 registrats durant el dia d'ahir a Catalunya, 1.021 van caure al Berguedà, informa Meteocat.

Els xàfecs i la calamarsa també van arribar al nord-oest del Bages, al Moianès i a l'oest del Solsonès. Dins d'aquestes comarques, les zones amb més precipitació acumulada durant el dia d'ahir van ser Navès (41,6 mm) i Cardona (21,4 mm). Les pluges també van arribar a Osona o el Ripollès.

Davant de la previsió de precipitacions, Protecció Civil va haver d'activar la prealerta INUCAT durant el dia d'ahir per la previsió de precipitacions.