Aquest dijous arriben les tempestes que posaran fi a uns dies de molta calor (aquest dimecres s'han tornat a assolir els 35ºC a punts del Bages com Artés). Seran ruixats especialment forts a l'oest del Principat tot i que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, de 12 a 18 h, també poden afectar el Berguedà, el Solsonès, l'Alt Urgell i la Cerdanya. El perill de pluja en aquestes zones és moderat

Les precipitacions començaran de matinada al terç oest i al llarg del matí s'estendran a altres punts de la meitat oest del país. A més, a partir de migdia és possible que de manera aïllada arribin a d'altres punts de la meitat est del territori. Seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé és possible que siguin d'intensitat forta a la meitat oest. Anirà acompanyada de fang i sovint de tempesta, i localment de calamarsa o pedra. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants, si bé a punts de la meitat oest, podran ser localment abundants.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa. Se situarà entre els 18 i 23 ºC al litoral i entre 15 i 20 ºC a la resta. Per la seva banda, la temperatura màxima serà moderadament més baixa arreu, localment de manera notable a l'oest del territori, si bé a punts del litoral el descens serà lleuger. Se situarà entorn dels 22 i 27 ºC al Pirineu i a la resta oscil·larà 26 i 31 ºC, amb temperatures més altes a Ponent.