El Servei meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja aquest dimecres a zona litoral i prelitoral central i a la província de Girona, on s'anuncien xàfecs d'intensitat forta i tempestes. Les comarques centrals, tot i no formar de la zona d'alerta, sí que s'espera que igualment visquin una jornada de pluges d'intensitat entre feble i moderada.

La direcció General de Protecció Civil i Emergències ha alertat del perill moderat en les zones assenyalades, que comprenen la província de Girona i el sector central del litoral i prelitoral. A les comarques del Gironès, la Selva i el Baix Empordà, el perill per intensitat de pluja és alt. S'hi poden registrar acumulacions d'aigua de fins a 20 mm en mitja hora.

Segons les prediccions, s'espera que la intensitat de la pluja s'incrementi a mesura que passin les hores. A primera hora del matí, es preveuen xàfecs i ruixats de poca intensitat a les comarques centrals, alguns punts del sector central del litoral i prelitoral i al Pirineu i Prepirineu. Aquestes pluges acumularan quantitats poc abundants de precipitació.

Ja a la tarda, les tempestes més fortes es concentraran a la província gironina, on els xàfecs podrien ser d'intensitat forta i anar acompanyats de tempesta elèctrica i pedra.

Protecció Civil ha activat el pla especial d'emergències per inundacions INUNCAT, focalitzat sobretot a les comarques de la meitat est de Catalunya, on es preveuen les pluges més intenses. Es recomana molta precaució en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure demà a les zones afectades per les pluges, així com evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables.

Cal també evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

El vent també farà presència el dimecres. Si bé serà fluix i de direcció variable, al llarg de la tarda s'imposarà el vent de component nord i oest, entre fluix i moderat, a la depressió Central. A punts del litoral i prelitoral, s'imposarà el component sud i est i, en moments de xàfec, el vent podrà bufar ratxejat i amb cops forts.

Les temperatures màximes es mantindran estables a les comarques centrals amb relació a dimarts, fent que a Manresa les màximes baixi fins als 30 °C. Les mínimes aniran dels 18 als 16 °C a la depressió Central i també a les províncies de Girona. El dijous, quan no s'esperen pluges, les temperatures màximes tornaran a pujar fins als 33 °C a Manresa i Igualada i fins als 28 °C a Berga.