Canviem de dia, però la pluja no marxa. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest divendres, ja de matinada hi haurà ruixats i xàfecs al quadrant nord-oest i a la resta del terç nord, i en són possibles a la resta del terç oest del país. A partir del final del matí s'esperen xàfecs al Pirineu, Prepirineu, interior del quadrant nord-est i a la resta de la Catalunya Central, i de forma més aïllada a altres punts del prelitoral. Al llarg de la tarda és probable que arribin a punts de la meitat nord del litoral.

La precipitació serà d'intensitat feble o moderada i acumularà quantitats minses o poc abundants, si bé a l'Anoia al matí i al Bages, el Berguedà i el Moianès a la tarda, podrà ser forta i abundant. Sovint anirà acompanyada de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Descens lleuger de les temperatures

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa; se situarà entre 11 i 16 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 14 i 19 ºC a la depressió Central i al prelitoral i entre 17 i 22 ºC al litoral i a la vall de l'Ebre. La màxima serà semblant o lleugerament més baixa; oscil·larà entre 20 i 25 ºC al Pirineu, entre 27 i 32 ºC a Ponent i a les Terres de l'Ebre i entre 24 i 29 ºC a la resta.