Dijous arrenca amb un front d'aire molt fred que ens deixarà un episodi amb algunes precipitacions intenses, nevades, vent i onatge fins al cap de setmana.

Al quadrant nord-est s'esperen xàfecs que aniran acompanyats de tempesta i poden ser d'intensitat forta. A la resta del país circularan bandes de núvols alts i mitjans, si bé al vessant nord del Pirineu la nuvolositat serà abundant i s'espera precipitació al llarg de la jornada.

Pel que fa a les temperatures, la mínima començarà a baixar moderadament arreu mentre que la màxima serà força semblant a la de la jornada anterior. Aquest descens tèrmic donarà lloc a l'aparició de gelades durant la matinada del divendres a gran part les comarques interiors. També provocarà un descens acusat de les cotes de neu en aquesta mateixa zona, que probablement se situaran per sota dels 600-800 metres. 

Per aquest motiu, el Meteocat ha alertat a través de les xarxes socials que en els pròxims dies hi haurà un temporal de vent, principalment al nord del país. A l'avís també s'hi afegeix una alerta per mal estat de la mar.