Perill per nevades i fortes ventades a tot Catalunya. El Meteocat ha actualitzat aquest matí l'avís de fortes ventades al Solsonès, Berguedà, Alt Urgell i Cerdanya. El perill en aquestes comarques serà elevat. Al Bages, el vent bufa de forma moderada. Es preveuen ràfegues de vent superiors als 72 km/h en alguns punts del país. Solsona ha superat aquest indicador a les onze del matí, on s'han registrat cops de vent de fins a 94,7 km/h.

D'altra banda, també s'ha activat l'alerta per nevades. Aquest matí la neu ja queia amb força al Pirineu. Segons dades dels observadors de la XOM, fins a les 5:30 h han caigut uns 5 cm a Puigcerdà. Tot i que en general la nevada al nord del país ha minvat durant les darreres hores, s'espera que continuï nevant per sobre dels 600 metres, sobretot al sector occidental del Pirineu.

Demà l'episodi de nevades serà moderat a les comarques del Solsonès i Berguedà, on hi haurà la possibilitat d'acumulació de més de 2 cm en cotes superiors als 500 metres. També podria nevar localment a 200 metres fins al matí.

El temporal de vent i neu ja ha obligat a enfortir les restriccions de mobilitat a les comarques de l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya. Trànsit ha alertat als vehicles que circulen per la BV-4031 a Castellar de n'Hug que ho han de fer utilitzant cadenes. D'altra banda, s'ha restringit el pas de vehicles pensants a l'N-260, entre Sort i la Seu d'Urgell.

Temperatures sota zero

La regió central ha despertat avui amb una caiguda en picat dels termòmetres. La mínima, més baixa que en la jornada anterior, ha arribat fins als -5ºC en alguns punts de les comarques centrals, segons ha informat el Meteocat. A les sis del matí, les temperatures més baixes a la regió central s'han registrat a Gisclareny, amb -6.0 ºC; a Puigcerdà, amb -5.2 ºC i al Santuari de Queralt, amb -4,1ºC.

A punts de la costa, entre el sud del Baix Empordà i el nord del Maresme, la T ronda els 0 ºC. Al sud del país, la T no és tan baixa, però el vent fa que la sensació de fred sigui acusada.D'altra banda, la màxima girarà al voltant dels 13ºC.