Alerta, que aquest divendres arriba un canvi de temps en forma de precipitacions i temperatures força baixes, una ambient hivernal que s'allargarà durant el cap de setmana, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Les màximes no superaran els 16 graus a Manresa, els 17 a Igualada, els 14 a Solsona i la Seu d'Urgell, els 13 a Berga i Moià i els 8 a Puigcerdà

On més es notarà aquesta incursió del fred és a les zones del Pirineu, on les precipitacions seran en forma de neu. Per aquest motiu, els Bombers de la Generalitat demanen molta precaució a les persones que vulguin realitzar activitats en zones de muntanya. El vent bufarà del nord-oest.

La pluja s'espera a partir de migdia i al vespre vespre tendirà a quedar restringida a punts del quadrant nord-est, sector central del litoral i vessant nord del Pirineu. Seran febles o moderats, i acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants. L'excepció es pot produir al litoral central i s'ha activat una alerta per forts ruixats al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Garraf.

La cota de neu se situarà al matí al voltant dels 1700 metres i baixarà fins a l'entorn dels 1400 metres a la tarda, si bé al vessant nord del Pirineu baixarà fins als 1200 metres al final del dia.