El cap de setmana arrencarà amb temperatures sota zero a tot l'interior del país. Segons informa Protecció Civil, es podran registrar temperatures mínimes "extremes". A primera hora del matí, els termòmetres marcaran -3ºC, al Bages i el Moianès, -4ºC, al Solsonès i el Berguedà i baixaran fins als -7ºC a la Cerdanya i l'Alt Urgell.

Al migdia, tot i el predomini del sol, la temperatura ni tan sols arribarà als 10 ºC a moltes comarques. En conseqüència, hi haurà glaçades entre febles i moderades a l'interior, puntualment fortes al Pirineu, i alguna de feble al litoral. Al Pirineu la sensació de fred serà acusada a causa del vent, en especial a partir de migdia, quan es reforçarà.

A partir de primera hora del matí s'esperen nevades febles, intermitents i localment poc abundants a l'extrem nord del Pirineu.

Alerta Pla Vencat

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per risc de vent a Catalunya, Ventcat, per les fortes de ratxes de vent que es preveuen a partir d'aquest dissabte al matí i fins al diumenge al Pirineu, el Prepirineu i l'Alt Empordà. L'organisme de gestió d'emergències demana extremar les precaucions en la conducció a les zones afectades i a les activitats a l'aire lliure. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que, a la muntanya, la combinació del vent i la neu causi el fenomen del torb. Es preveuen cops de vent de més de 90 quilòmetres per hora a la Val d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Ripollès i l'Alt Empordà.