Aquest cap de setmana es presenta curull d'activitats. A Manresa es viuran dos dies de parades, espectacles i animació amb la Fira de l'Aixada; a municipis com Avinyó, Navàs i Gironella se celebren carnavals tardans; i Puigcerdà té a punt una nova edició de la Festa del Trinxat. I per a tranquil·litat de tots, el cel respectarà les dues jornades i no es preveu pluja, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Ara bé, el fred es farà notar i les temperatures seran clarament més baixes que les d'aquest divendres.

Els núvols seran força abundants a gran part del país aquest dissabte i si hi ha precipitacions, seran febles i es concentraran a les comarques del nord-est, amb una cota de neu situada entorn dels 1000 metres.

Les màximes rondaran els 11 graus al Bages; els 10 a l'Anoia; els 7 al Berguedà i l'Alt Urgell; els 6 al Solsonès i al Moianès; i els 4 a la Cerdanya.

Diumenge, a partir de mig matí s'obriran nombroses clarianes de nord a sud i quedarà serè o poc ennuvolat en general. Ara bé, a partir de migdia creixeran nuvolades a les comarques del nord-est del país que amb el pas de les hores s'estendran i deixaran de nou el cel entre mig i molt ennuvolat i que a partir del vespre arribaran al litoral i prelitoral central. Independentment, al llarg de tota la jornada al vessant nord del Pirineu es mantindrà entre mig i molt ennuvolat.

Previsió de més fred a partir de dilluns

De cara a la setmana del 27 de febrer al 5 de març, l'AEMET avisa que el temps es caracteritzarà per la presència de la nova massa d'aire fred. Les temperatures estaran molt per sota de l'habitual en aquestes dates, tant les màximes com les mínimes, almenys fins al dijous, un dia en què augmenta la incertesa en la predicció.