Tot Catalunya en alerta per fortes precipitacions. El Meteocat pronostica per aquest dijous una nova jornada passada per aigua, que aquesta vegada afectarà a tot el país. Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dimecres a la tarda l'alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses demà dijous a qualsevol comarca catalana, i especialment al litoral i prelitoral central i al Prepirineu. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses dijous, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts, gairebé a la totalitat de les comarques de Catalunya. La franja horària en què es preveu més intensitat serà entre les 8 hores del matí i les 20 hores.

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. La pluja començarà a caure de matinada al Bages, l'Anoia i el Berguedà i s'estendrà a la tarda a la resta de comarques de l'àmbit del Regió7.

Els termòmetres baixaran i la mínima se situarà entre els 8 i 13ºC a primera hora del matí a les comarques centrals. A mesura que passin les hores, els valors s'elevaran i s'assolirà una temperatura màxima de 20ºC a la Catalunya central.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l'aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions