Els ciutadans tenen aquest diumenge, 28 de maig, una cita amb les urnes en les eleccions municipals del 2023. A més de sortir de casa amb el vot, moltes persones ho faran mirant al cel. La majoria de votants només hauran de sortir de casa amb la papereta. Les pertorbacions deixaran enrere Catalunya durant divendres i dissabte, i donaran pas a un diumenge amb un cel sense núvol o parcialment cobert a gairebé tot el territori.

Les temperatures pujaran lleugerament a partir de dissabte i encara cal veure fins on escalaran diumenge. De moment, esperen màximes de 23 graus a Tarragona, i de 25 graus a Barcelona i la costa. A l’interior seran una mica més altes: a Lleida i Girona arribaran als 28 graus.

A la Catalunya Central també tindrem sol, i calor. A Manresa, Berga, Solsona i la Seu d'Urgell s'arribarà als 26 graus, a Igualada als 27, a Moià als 23, i a Puigcerdà als 22.

Pluges al Pirineu

El Pirineu marcarà el contrapunt a una jornada de temps estable. Amb nuvolositat més densa, les pluges faran acte de presència de forma dispar: a les comarques de Lleida seran més notables, mentre que a les de Girona hi haurà xàfecs febles. Tot i així, les precipitacions respectaran els termòmetres, que podrien arribar als 22 graus.