La pluja intensa que dimarts afecta a la Catalunya central ha fet que la riera de Castellet, al seu pas per Sant Vicenç de Castellet, incrementi el seu cabal de forma inusual. Per aquest motiu, s'ha tallat el gual inundable que connecta el nucli del municipi amb el polígon del Clot del Tofau.

L’increment del nivell de l'aigua amb les pluges ha fet que sigui perillós circular-hi, per la qual cosa s’ha tallat l’accés. Precisament aquest cap de setmana ha fet 23 anys del gran diluvi que va afectar Montserrat i els municipis de l'entorn i que, entre altres coses, va provocar el desbordament de la riera de Castellet.

El pronòstic del Meteocat que alertava de l'arribada d'un episodi de temps violent a la Catalunya central s'ha complert i les precipitacions han arribat a l'Anoia i al Bages, ambdós en alerta vermella. Fins a 80 l/m2 han caigut a Sant Vicenç de Castellet i 35 a Òdena. Sant Salvador de Guardiola, el Pont de Vilomara i Palà de Torroella, són altres municipis on s'han produït acumulacions d'aigua als carrers.

L'aiguat converteix en riera alguns carrers del Pont de Vilomara

L'aiguat converteix en riera alguns carrers del Pont de Vilomara David Caballero