La calorada històrica d'aquest dimarts no es tornarà a repetir avui. Els termòmetres, però seguiran elevats i deixaran màximes de fins a 38ºC a l'interior del país. Catalunya viurà una jornada assolellada a gran part del país, tot i que a la tarda, arribaran algunes bandes de núvols mitjans per l'oest del país que tendiran a deixar el cel localment mig ennuvolat. És probable algun ruixat feble o localment moderat durant la tarda al Pirineu oriental i al Massís del Port, localment anirà acompanyat de tempesta i de pedra.

La temperatura iniciarà un descens a partir de dimecres a gran part de l'interior, però encara es podran superar els llindars de calor intensa (39-40 °C) especialment a les comarques de Ponent. Dijous la temperatura continuarà baixant i els valors més elevats oscil·laran entorn dels 35-37 °C a Ponent. La temperatura s'aproparà als valors més habituals per aquesta època de l'any.

L'agència meteorològica de l'ONU va alertar ahir de l'arribada d'una onada de calor al Mediterrani que s'intensificarà a partir d'aquest 19 de juliol amb episodis extrems.