"Bombardejos i incendis. Tot això recorda al primer atac similar contra la nostra capital, que va tenir lloc en 1941", són paraules del president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, en referència a l'ofensiva de l'Alemanya nazi contra Ucraïna durant la Segona Guerra Mundial. Ucraïna ha viscut aquest divendres la segona jornada d'ençà que Rússia els va declarar la guerra.

Els enfrontaments entre tropes russes i ucraïneses estan sembrant el pànic a Kíev i altres ciutats del país tal com es pot veure en les imatges i vídeos que estan publicant molts els ciutadans ucraïnesos en xarxes socials.

Un dels vídeos més impactants difós en les últimes hores és el d'un tanc passant per sobre d'un vehicle. En les imatges, gravades des d'un edifici, es pot veure com el vehicle pesat, no se sap si descontrolat o expressament, es dirigeix cap a un turisme i sense aturar-se l'aixafa. Inicialment, s'havia atribuït l'autoria dels fets a l'exèrcit rus, però aquest punt no ha estat confirmat i també es podria tractar d'un tanc ucraïnès descontrolat. Persones que eren a la zona han ajudat a rescatar el conductor, que tot i quedar atrapat dins del cotxe ha sobreviscut.