El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat la prealerta del pla Inuncat per les intenses pluges que s'esperen de cara a la jornada del dimecres. Els pronòstics apunten que les pluges podrien deixar uns 20 litres en tan sols 30 minuts en gran part del territori català. Sobretot a la Catalunya central i les comarques de Ponent i el sud.

Els meteoròlegs adverteixen que les precipitacions també vindran acompanyades d'un important descens tèrmic que provocarà una baixada dels termòmetres en tota Catalunya i podria fins i tot provocar nevades puntuals en el cim dels Pirineus.

Les precipitacions podrien arribar acompanyades de tempestes i, localment, de calamarsa. Durant la matinada, s'esperen ruixats en el litoral i prelitoral del sector central acompanyats de pluges disperses en altres zones. Al llarg del matí, les precipitacions es concentraran en l'est i nord de Catalunya. I de cara a la tarda, s'esperen pluges en la depressió central, el Camp de Tarragona i la resta del litoral i prelitoral central.