Escalada
0
carregant...
Mantenir
Esperar
Veure
Hannes Puman de Suècia i Serguei Luzhetskii de la Federació Russa en el Campionat Europeu IFSC 2020 a Moscou - Foto: Dimitris Tosidis/IFSC.

12 febrer

Calendari de competicions internacionals d'escalada 2024

De les IFSC World Cup Series als Jocs de París

Aquest és un any especial, en què els escaladors no només tenen en joc un campionat del món, sinó que també hi haurà quatre medalles d'or per primera vegada a la història dels Jocs Olímpics.

El 9 d'abril comença una temporada d'escalada trepidant amb nou parades de l'IFSC World Cup Series a les quals cal sumar la cita dels Jocs de París 2024 i dos esdeveniments preolímpics on es repartiran els últims bitllets per a aquesta competició. A més, tres esdeveniments de paraescalada completen un any en què l'emoció està assegurada amb tantes proves decisives.

Boulder, dificultat (lead) i velocitat (speed) són les tres variables que la IFSC (International Federation of Sport Climbing) brindarà a l'escalada esportiva el 2024, començant amb la primera Copa del Món de boulder, que tindrà lloc a Xangai el 9 i 10 d'abril. Aquesta cita obre el calendari i a la Xina també tindrà lloc la segona parada, a Wujiang del 12 al 14 d'abril, en aquest cas competint amb dificultat i velocitat.

Alberto Ginés López d'Espanya i Tomoa Narasaki del Japó en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 - Foto: Dimitris Tosidis/IFSC.

De l'Àsia se salta als Estats Units al maig. Entre el 3 i el 5 d'aquest mes, a Salt Lake City es disputa la tercera etapa de la Copa del Món, en aquest cas en boulder i velocitat. Serà la posada a punt de la primera de les dues parades del Preolímpic -Olympic Qualifier Series- que donen accés a les darreres 12 places (de 14 que es reparteixen en total) per als Jocs: la primera és a Xangai, entre el 16 i 19 de maig, i la segona a Budapest, entre el 20 i el 23 de juny.

Amb el primer gran pic d'emoció de tota la temporada, el Mundial continuarà per Europa amb les proves de boulder i dificultat d'Innsbruck (Àustria), del 26 al 30 de juny; i de dificultat i velocitat tant a Chamonix com a Briançon (França), del 12 al 14 de juliol i del 17 al 19 de juliol, respectivament. A partir d'aquí, continuem a França, els Jocs de París manen, del 5 al 10 d'agost a Bourget i on es competirà en la combinada de boulder i dificultat i per altra banda la velocitat. Si Tòquio va donar a llum els dos primers campions olímpics de la història en escalada -l'espanyol Alberto Ginés i l'eslovena Janja Garnbret-, París sumarà la velocitat perquè aquest estiu hi hagi quatre campions olímpics amb la separació de Boulder & Dificultat i l'espectacular prova de Velocitat.

Nonaka Miho en la Copa del Món de Búlder de Praga 2023 - Foto: Jan Virt/IFSC.

A la tornada de vacances i amb els últims dies de l'estiu la IFSC Copa del Món es reprèn a Koper, Eslovènia, competint en dificultat el 6 i 7 de setembre. El mateix mes, del 20 al 22 a Praga (República Txeca), torn per al boulder i a l'octubre, a Seül (Corea del Sud), tindrà lloc la darrera cita de l'any entre el 2 i el 6 d'octubre amb boulder, dificultat i velocitat. Per primera vegada es resoldrà tot en un únic esdeveniment, omplint de més emoció aquests dies a la ciutat asiàtica.

Aquest any intens inclou tres proves de paraescalada, el 7 i 8 de maig a Salt Lake City, EUA; el 24 i 25 de juny a Innsbruck, Àustria; i una data i localització per determinar a França.

Simon Legner d'Itàlia en la Copa del Món de Dificultat de Koper 2023 - Foto: Jan Virt/IFSC.

Calendari de la IFSC Copa del Món de 2024

 1. 9 - 10 d'abril: IFSC Copa del Món a Xangai, Xina - Boulder.

 2. 12 - 14 d'abril: IFSC Copa del Món a Wujiang, Xina - Dificultat, Velocitat.

 3. 3 - 5 de maig: IFSC Copa del Món a Salt Lake City, Estats Units - Boulder, Velocitat.

 4. 26 - 30 de juny: IFSC Copa del Món a Innsbruck, Àustria - Boulder, Dificultat.

 5. 12 - 14 de juliol: IFSC Copa del Món a Chamonix, França - Dificultat, Velocitat.

 6. 17 - 19 de juliol: IFSC Copa del Món a Briançon, França - Dificultat, Velocitat.

 7. 6 - 7 de setembre: IFSC Copa del Món a Koper, Eslovènia - Dificultat.

 8. 20 - 22 de setembre: IFSC Copa del Món a Praga, República Txeca – Boulder.

 9. 2 - 6 d'octubre: IFSC Copa del Món a Seül, Corea del Sud – Boulder, Dificultat, Velocitat.

‘Olympic Qualifier Series’ (12 places en joc)

 1. 16 - 19 de maig: Xangai, Xina. Boulder i Dificultat, Velocitat.

 2. 20 - 23 de juny: Budapest, Hongria. Boulder i Dificultat, Velocitat.

Jocs de París 2024

 1. 5 - 10 d'agost: Bourger. Boulder i Dificultat, Velocitat.

Calendari de ‘Paraclimbing World Cup Series 2024’

 1. 7 - 8 de maig: IFSC Paraclimbing World Cup a Salt Lake City, EUA. Dates per confirmar.

 2. 24 - 25 de juny: IFSC Paraclimbing World Cup, a Innsbruck, Àustria.

 3. IFSC Paraclimbing World Cup, a França. Dates i localització per confirmar.