Nissan

La passió per la vida

激情

Els 10 camins

¿Què tenen en comú companyies tan reeixides com Disney, Apple, Sony o Nissan?

Treballar amb passió és clau per aconseguir l'èxit laboral i personal

Walt Disney, Coco Chanel, Steve Jobs, Akio Morita o Yoshisuke Aikawa van descobrir la seva vocació i hi van treballar.

Quan fem el que ens apassiona, transmetem la nostra passió a altres persones i aconseguim ser els millors al nostre camp

Diuen que si estimes el que fas mai no serà una feina. I que per aconseguir-ho i tenir èxit a la vida cal convertir la teva passió en la teva professió. Els japonesos tenen una cosa semblant a aquesta filosofia, és l'Ikigai, que més enllà de la realització professional podria definir-se com “la raó de ser”, cosa que fa que valgui la pena llevar-se cada dia i viure la vida.

Efectivament, com explica Masaki Ishiguro al seu llibre “25 hábitos japoneses para vivir mejor”, “trobar la passió de la vida no és una cosa que es pot circumscriure només a una feina, hi ha moltes maneres de viure amb profit, amb amabilitat, posant passió al que fem, sigui escrivint, pintant, pentinant, atenent un client, ordenant l'armari…”. A més, “no importa si tens una o moltes passions, si trobes el treball ideal als 15 o els 50, si fas molts canvis pel camí o si només perfecciones un d'ells”, subratlla. El realment important és que busquis la teva vocació amb alegria, ganes d'aprendre i experimentar.

Trabajar con pasión es clave para conseguir el éxito laboral y personal

¿Per què és important viure amb passió?

Deia el filòsof alemany Friedrich Hegel que “no s’ha fet res gran al món sense una gran passió”. I tenia raó. Sens dubte, la passió és un dels sentiments més intensos i estimulants que podem experimentar. És com una força que t'impulsa cap endavant, t'omple de motivació i anima a continuar aprenent. És igual que pel camí apareguin obstacles, que ens equivoquem o rebem crítiques, perquè la passió és com un motor que ens insta a perseverar, encara que no sigui un camí fàcil.

Por qué es importante vivir con pasión

Això fa que la passió sigui l’ingredient principal de l’èxit. Si parlem de feina, normalment la passió és directament proporcional a l'excel·lència perquè quan poses passió en allò que fas dones el 200% de tu, vols que tot surti perfecte.

Passió és igual a energia. Llevar-se al matí sabent que passaràs les hores fent allò que t'apassiona, et fa ser més creatiu, t'omple d'optimisme davant dels reptes i redueix l'estrès, elements clau per exercir una bona feina.

Aquesta passió s'associa a felicitat i plenitud i, anant un pas més enllà, arriba als altres. Perquè igual que l'Ikigai japonès és el propòsit de vida dels japonesos i redunda en un guany per a la societat, quan poses passió en tot allò que fas, la resta de persones es beneficien dels millors resultats de la teva feina i, si estan a prop, es contagien de la teva actitud.

Exemples de passió i vocació

Per a molts, viure amb passió els ha permès explorar i explotar els seus talents i deixar la seva empremta al món. Walt Disney en persona deia: “Els somnis es poden fer realitat si es té el coratge de perseguir-los”, i ¡mira si ho va fer!, encara que no ho va tenir fàcil. Pocs haurien apostat que aquest nen adoptat, repartidor de diaris des dels nou anys, mal estudiant, amb problemes per concentrar-se, acomiadat d'una de les seves primeres feines en un diari per “falta d'imaginació i bones idees” ens regalaria moltes de les obres mestres de la història de l´animació. I tot gràcies al seu perfeccionisme, disciplina, creativitat, perseverança i, sobretot, a la passió que sentia per la seva feina.

Ejemplos de pasión y vocación

Ejemplos de pasión y vocación

Walt Disney es va atrevir a somiar i ens va fer somiar a tots. Però no ha estat ni de bon tros l'única figura que guiada per la seva passió s'ha convertit en immortal. De fet, les persones amb èxit tenen en comú aquest element: els apassiona el que fan i aquesta passió els ajuda a superar moments difícils, a prendre decisions, a viure fracassos… Pensem en Coco Chanel, una dona revolucionària, lliure, elegant i apassionada que, davant de les limitacions del seu temps, va canviar per sempre el món de l'estil i la moda. O a Steve Jobs, el visionari pare d'Apple o Pixar que encertadament deia: “Has de trobar el que estimes. L'única manera de fer una gran feina és estimar allò que fas. Si encara no ho has trobat, continua buscant”.

El Japó, país líder pel que fa a la innovació en nombrosos sectors, principalment en l'àmbit de les noves tecnologies o l'automoció, també ens deixa noms per a aquesta llista. Un d'ells és el d'Akio Morita o Mr. Sony, com també se'l coneix. Molts dels èxits d'aquest gegant de l'electrònica (des del Walkman fins a la PlayStation) són deguts al fundador de la firma japonesa. La seva passió per l'electrònica va sorgir als 10 anys, quan va tenir el seu primer acostament amb un fonògraf, cosa que va derivar en un particular gust per la música clàssica. Morita era hereu d'una important fàbrica de sake, però va seguir la seva vocació i va deixar de banda el negoci de la beguda per invertir el seu temps i esforç en el que realment l’apassionava.

Al camp de l'automoció destaca Yoshisuke Aikawa. L'executiu va canviar la cara de la indústria automotriu nipona per sempre i al capdavant de Nissan va ser capaç d'impulsar i posicionar la producció de vehicles 100% japonesos en un moment en què aquest mercat estava dominat per marques occidentals. I per aconseguir-ho, va començar des dels esglaons més baixos. De fet, el 1903, quan ja comptava amb un títol d'enginyer i assistia a un curs de postgrau, va amagar els seus antecedents acadèmics i va començar a treballar com a mecànic, primer a Shibaura Seisakusho (ara Toshiba) i, després, en una fàbrica de ferro fos als EUA. Amb aquest bagatge i una aposta ferma per la innovació i el servei a les persones, va tornar al Japó, on va fundar diverses empreses i en va reestructurar d'altres, fins a convertir-se a la dècada dels 30 en fundador i president de Nissan.

Cómo aplicarlo en tu vida

Nissan, passió i innovació per ser els millors

Avui Nissan s'ha posicionat com un dels fabricants d'automòbils de més rellevància a nivell mundial, sempre tenint com a inspiració la passió i vocació d'Aikawa, el lema del qual era “shisei tenjitsu o tsuranuku”, una cosa així com “si tens una sòlida creença, fins i tot arriba al sol.” La companyia al complet comparteix aquesta visió i de la seva passió per dissenyar, fabricar i vendre vehicles innovadors que millorin la vida de les persones i contribueixin a dibuixar el futur de la mobilitat, han sorgit multitud de tecnologies exclusives i revolucionàries que milloren l’experiència al volant.

Entre aquests avenços destaquen, per exemple, les tecnologies d’assistència al conductor ProPILOT Assist i e-Pedal. El primer sistema ajuda a circular amb més calma i menys estrès en llegir les marques viàries per mantenir la trajectòria, adaptar automàticament la velocitat per guardar la distància segura, regular l'ús dels fars davanters en funció del trànsit que circula en sentit oposat o reconèixer els senyals de trànsit per mantenir el cotxe dins del límit de velocitat. És possible una conducció més senzilla i intuïtiva? Sí, amb e-Pedal pots accelerar, desaccelerar i aturar el vehicle Nissan utilitzant només el pedal de l'accelerador. I per millorar encara més l'experiència, la companyia ha desenvolupat Nissan Connected Services que utilitza tecnologia mans lliures, el telèfon intel·ligent i la pantalla del cotxe per seguir en contacte amb el món exterior des de dins del vehicle i gaudir al volant de música, apps, etc.

Aprovechar para alcanzar las metas

Aprovechar para alcanzar las metas

A més, amb la tecnologia e-POWER de Nissan ja és possible gaudir d'una sensació de conducció 100% elèctrica sense necessitat d'endolls. Això s'aconsegueix gràcies a la combinació d'un motor elèctric que impulsa el vehicle i un motor de benzina per alimentar la bateria quan cal. I amb e-4ORCE, la companyia nipona ha aconseguit reinventar la tracció 4x4, ara electrificada, per llançar-se a l’aventura assegurant un control superior sobre qualsevol terreny.

Com veiem, hi ha tot un món d'innovació en les tecnologies exclusives de Nissan, avenços que neixen d'una passió i fan de la conducció una experiència més apassionant.

Nissan, pasión e innovación para ser los mejores

Reflexió: Quan una persona descobreix les seves passions i treballa per assolir els seus somnis, troba una motivació per superar-se i créixer. Si realment ens apassiona alguna cosa, l'afany de perfeccionament serà constant i aquesta motivació ens empenyerà a convertir-nos en els millors en el nostre camp.

REFLEXIÓ