Els 10 camins

El Japó té una valuosa riquesa de costums, tradicions i valors que han guiat Nissan des del principi. A bord dels vehicles de la firma nipona i basant-nos en l'obra “25 hàbits per viure millor”, de Masaki Ishiguro, recorrem els camins de la millora constant, la cura dels detalls, la passió, la connexió amb la natura, la recerca de la qualitat i la bellesa... 10 camins que han portat la societat japonesa a ser una de les més avançades del planeta i que podem aplicar a la nostra pròpia vida.

おもてなし

21 març 2023

Busca sempre la qualitat

Per què al Japó no es deixa propina?

La cultura de la no propina té a veure amb la filosofia omotenashi o el plaer de servir i fer feliços els altres.

Llegir article

こだわり

16 febrer 2023

Cuida els detalls

Japonesos, realment són tan detallistes com diuen?

Els habitants del país del sol naixent són tan minuciosos i detallistes que posen cura, amor i voluntat en tot allò que fan.

Llegir article

02 febrer 2023

Cuida la teva pròpia energia

Com millorar la teva energia i l'espai que t'envolta a l'estil japonès

Al món oriental el concepte d'energia és primordial. És allò que ens mou i influeix en el nostre estat d'ànim, salut física i mental.

Llegir article

もったいない

3 novembre 2022

Aprofitar els recursos

Mottainai: Aquesta és la raó per la qual els japonesos no deixen ni un gra d'arròs al bol

La societat japonesa és reconeguda per diversos principis, filosofies i tradicions que regeixen el comportament dels seus ciutadans i els ajuden a viure millor. L'aprofitament dels recursos n'és un. És el que anomenen “Mottainai”.

Llegir article

改 善

6 octubre 2022

Millorar cada dia

“Avui millor que ahir, demà millor que avui”, aquesta és la màxima que defensa el Kaizen, una filolosofia japonesa que moltes empreses han abraçat per millorar-ne la productivitat i el servei i que també es pot aplicar en l'àmbit del creixement personal.

“Hem d'avançar cada dia, encara que només sigui una mica. La perseverança és el terreny on germinen els progressos”

Llegir article

目 的

14 setembre 2022

Tenir un propòsit

El significat d'Ikigai és tindre un propòsit vital, un objectiu que dóna sentit a l'existència. Segons la cultura japonesa, tot tenim un ikigai i, un cop trobat, esdevé la clau per portar una vida llarga i plena.

“Quan trobes la raó per la qual t'aixeques cada dia, la fase següent és aconseguir-ho, treballar tot el temps per aconseguir-ho”

Llegir article