Vull emprendre un negoci, però necessito finançament, ¿com ho faig?

Si vols donar forma a una idea i dur-la a terme, MicroBank proporciona el primer pas per aconseguir-ho. Coneix la història d'Andrea Martín, una jove emprenedora que ha aconseguit complir el somni de muntar el negoci a través d'un microcrèdit.

Andrea Martín des de molt jove sempre va tenir el pensament de voler muntar el seu negoci, però la por i les inseguretats sempre l'havien frenat. El punt d'inflexió va arribar el 2021 amb el naixement del seu fill. L'interès com a mare per aconseguir un desenvolupament correcte per al nadó, la van portar a descobrir Splash Baby Spa, un centre que combina l'estimulació aquàtica amb el massatge infantil per afavorir el desenvolupament motor, cognitiu i personal del nadó. Gràcies a MicroBank, Andrea va obrir la seva pròpia franquícia a Barcelona, sense necessitat de recórrer a cap aval. “Emprendre m'ha convertit en una persona més forta i segura de mi mateixa”, adverteix l'empresària.

Com emprendre un negocio

El 2023 es van crear 109.182 noves empreses a Espanya, fet que va suposar un increment del 10% respecte al 2022, segons l'Estudi sobre Demografia empresarial realitzat per la consultora Informa D&B. Però dur a terme una idea requereix moltes vegades una inversió inicial a què no podem fer front. Però, igual que Andrea Martín, tu també pots aconseguir un microcrèdit i emprendre el teu propi negoci amb MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank, que finança projectes que canvien vides. Aquesta entitat és referent en inclusió financera a través de microcrèdits i altre finançament amb impacte social.

Ara Andrea Martín ha pogut complir el seu somni i assegura: “em sento molt afortunada de tenir el meu negoci”. I és que fer el teu somni realitat és molt millor si estàs acompanyat. Amb el projecte que ha pogut dur a terme gràcies a un microcrèdit de MicroBank, la jove està canviant vides, i és que, el mètode ‘splash’, té importants beneficis per al nadó. Diferents estudis apunten que aquest mètode millora el desenvolupament de les capacitats intel·lectuals, el desenvolupament psicomotor, ajuda el nadó a relaxar-se, millora la mobilitat intestinal, enforteix la relació afectiva entre els pares i el nadó, desenvolupa habilitats de supervivència a l'aigua i augmenta qualitats com l'autoconfiança, la seguretat i la creativitat en el nadó.

Si necessites el suport d'una entitat per a l'elaboració del teu projecte de negoci pots adreçar-te a una de les entitats amb què MB té acords de col·laboració.

Suport a l'emprenedoria

Aquest 2023 MicroBank ha concedit 138.020 microcrèdits per valor de 1.115 milions d'euros i 6.453 préstecs amb impacte social per valor de 268 mil euros. Cal destacar que, el 2023, MicroBank ha contribuït al desenvolupament econòmic i la creació d'ocupació amb 28.521 llocs de treball directes creats amb el suport a emprenedors, 8.621 negocis iniciats amb el suport rebut i 4.468 milions d'euros aportats al PIB espanyol per part de les empreses recolzades. A més, 19.267 emprenedors han formalitzat un microcrèdit negocis i 37 milions d'euros en microcrèdit s'han destinat a emprenedors que han comptat amb el suport d'entitats col·laboradores.

MicroBank treballa amb un model que es caracteritza per la proximitat a la societat, amb una gran vocació de servei i l’objectiu d'estar al costat de les persones en els moments importants. La banca social té com a objectiu contribuir a la inclusió financera i facilitar finançament a persones i col·lectius que puguin tenir dificultats d'accés al sistema tradicional. Entre les seves prioritats hi ha la creació d'ocupació, mitjançant la posada en marxa o l'ampliació de negocis a través de la concessió de microcrèdits a emprenedors i empreses socials; la inclusió financera, afavorint l'accés igualitari al crèdit, especialment en persones que no tenen garanties, així com l'accés als serveis bancaris de nous clients a través de la xarxa comercial de CaixaBank; fomentar l'activitat productiva, concedir suport financer a professionals autònoms i microempreses com a instrument dinamitzador de l'economia; la generació d’impacte social i mediambiental, donant suport financer a projectes que generin un impacte social positiu i mesurable; el desenvolupament professional i familiar, per donar resposta a les necessitats financeres de les persones amb ingressos moderats i facilitant la superació de dificultats temporals a través dels microcrèdits; i, finalment, la contribució directa, indirecta i induïda a l'economia espanyola quant a l'impacte en el PIB i en la generació d'ocupació.

Si tu també vols emprendre, entra a MicroBank i fes realitat el teu projecte. També pots conèixer la història d'altres persones com tu, que ja ho han aconseguit.