Com ha aconseguit Patricia posar en marxa Sierra Eco Foods

Cada vegada són més les persones que estan conscienciades de portar una alimentació saludable, amb sabors sense additius i productes naturals. Com a resposta a aquest segment de la població, Patricia Vega, amb l'ajuda de MicroBank, ha pogut posar en marxa el seu negoci: Sierra Eco Foods.

Patricia Vega sempre ha estat vinculada al món de l'hostaleria, per això, quan va decidir emprendre el seu propi negoci tenia clar que havia de ser relacionat amb aquest sector. És per això que la seva experiència, les seves ganes d'emprendre i la seva devoció per una alimentació natural han estat la palanca per posar en marxa Sierra Eco Foods a Rascafría a la serra de Madrid. L'emprenedora es va traslladar a aquest poble madrileny i va llançar una línia de productes pròpia on es fan servir tècniques artesanals i per als quals s'utilitzen ingredients naturals, de proximitat i sostenibles. En un moment en què la societat cada cop pren més consciència per la importància de portar una alimentació saludable, Sierra Eco Foods neix venent galetes i granoles amb ingredients 100% naturals.

Però la Patricia no hauria pogut dur a terme aquest projecte sense ajuda. "El suport de MicroBank va ser fonamental per impulsar el negoci i dur a terme la reforma per a la rehabilitació del local". Gràcies al préstec de MicroBank, Patricia ha pogut complir el somni de crear la seva pròpia empresa de productes ecològics elaborats de manera artesanal, amb un sabor natural i sense additius. "Veure el creixement de Sierra Eco Foods m'il·lusiona i m'omple d'energia", admet Patricia.

Préstecs i microcrèdits

MicroBank, el banc social de CaixaBank que ofereix microcrèdits i préstecs per atendre necessitats personals, finançar projectes professionals o fer un projecte social, va tancar el 2023 amb la formalització de 144.473 operacions de finançament amb impacte social per valor de 1.383,4 milions d'euros. El segment d'activitat que va tenir un creixement més gran el 2023 està vinculat al finançament per a la posada en marxa i consolidació de petits negocis. En total, MicroBank va concedir 19.267 microcrèdits a Espanya per a aquesta finalitat, fet que suposa un 47% més que l'any anterior.

L’import mitjà d’aquests microcrèdits es va situar l’any passat en 13.150 euros i el volum total aportat pel banc social de CaixaBank va assolir els 253,4 milions d’euros, xifra que representa una alça del 48%. En el cas de Patricia Vega, va sol·licitar el Préstec Negocis de MicroBank amb un import 24.890 euros per poder reformar i rehabilitar el local on va muntar Sierra Eco Foods. Gràcies a MicroBank, molts emprenedors poden convertir les seves idees en una cosa gran. I és que, el banc social de CaixaBank ofereix préstecs de fins al 100% del cost del projecte o inversió, sempre que no excedeixi els 50.000 euros.

¿Per a qui és el Préstec Negocis?

No importa la forma jurídica del sol·licitant, tant si ets un emprenedor, emprenedora o una microempresa de fins a 9 treballadors i la facturació màxima anual no supera els 2.000.000 € el pots sol·licitar. A més, no importa la fase en què es trobi el projecte, tant si és en la fase inicial com si la proposta ja és al mercat. És important tenir en compte que el préstec és a tipus d’interès fix, de manera que la quota serà la mateixa durant el temps que duri l’operació.

MicroBank té l'objectiu de donar respostes a diferents segments de la població amb necessitats financeres no prou cobertes. Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank dona suport al banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per posar a disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

Si tu també vols emprendre, entra a MicroBank i fes realitat el teu projecte. També pots conèixer la història d'altres persones com tu, que ja ho han aconseguit.