El candidat del PSC Miquel Iceta va exigir ahir "rigor" al cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, i al seu "tapat" Artur Mas i que donin explicacions després de l'avís d'organitzacions empresarials i de la banca sobre les conseqüències d'una hipotètica independència (vegeu pàgina 6).

En un míting a Mollet del Vallès, acompanyat del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, Iceta va criticar que Junts pel Sí i la CUP tractin de "minimitzar" els efectes que la secessió tindria, per exemple, en pensions o l'estabilitat econòmica.

"Però avui tenim una notícia certa que assenyala els riscos d'un procés com el que dibuixen en els seus programes electorals", va explicar, apuntant al comunicat de la banca. "És moment de fer un debat molt rigorós, no d'esquivar els costos que té un procés de separació unilateral com estan defensant i els emplacem a pronunciar-se clarament".

Iceta va instar Romeva i Mas que "diguin quina és la seva opinió sobre aquesta declaració, perquè aquí ja no estem en opinions, sinó que els que tenen la responsabilitat de dirigir entitats financeres ens diuen que la sortida unilateral de Junts pel Sí i CUP comporta problemes econòmics de por". "No podem jugar amb les coses. Si un partit guanya les eleccions té dret a governar, però mai perdre l'obligació de complir les lleis i de dir la veritat. No demano que abdiquin de les seves idees, però no estic disposat que enganyin la població", va dir.