El Bàsquet Manresa estaria molt interessat a tenir cedit el pivot de 2,12 metres i de 19 anys del Caja Laboral, el serbi Dejan Musli. Es tracta d'una jove promesa que no té un paper rellevant en el quadre de Dusko Ivanovic, i la intenció del club alabès és cedir-lo a un equip de la lliga ACB o de fora per tal que es vagi formant. Per a l'Assignia es tractaria d'un reforç important en la posició de cinc, on juga de titular Uros Slokar, i Alzamora té el llast de problemes físics, que són un inconvenient per al seu rendiment. L'entrenador Jaume Ponsarnau ha admès a Regió7 que "poder tenir un altre home que pogués ser una millora en la capacitat física sota les cistelles seria una bona notícia. Estic molt satisfet del treball que fa l'Alfons i de l'evolució de Pierre Oriola, però ens anirà molt bé disposar d'un jugador de les característiques de Musli, que és un jugador molt interessant".

En tot cas, la cessió no seria pas una operació senzilla. Primer hi ha la qüestió econòmica. Josep Vives, el president executiu del Bàsquet Manresa, que va ser dimecres al Buesa Arena, on l'Assignia va ser derrotat per 86-65, va reconèixer que el club del Nou Congost està a l'expectativa d'aquesta possible cessió de Musli: "no n'hem parlat obertament, però seria un tracte, en l'àmbit esportiu, crec que profitós per a totes les parts, per als clubs i per a la consolidació del jugador". En el que hi pot haver força més discrepàncies és en els diners. La situació econòmica del Bàsquet Manresa és precària, no és cap secret. Vives afirma que "ens interessaria molt Musli, però en el cas que el Caja Laboral no ens faci pagar res per la seva cessió". És en aquest punt on l'Assignia ho pot tenir més complicat, ja que és molt probable que hi hagi a l'ACB i en altres lligues equips que sí que es vulguin involucrar en la subhasta pels serveis de Musli. Al Congost apostarien per donar garanties de minuts al serbi en un equip que no competeix pels mateixos objectius que el Caja Laboral.

La situació interna del Baskonia és l'altre vessant de la qüestió. En el Caja Laboral s'està a l'espera del més que probable acomiadament de Marcus Haislip, ala-pivot que va jugar a l'Unicaja i que a hores d'ara està lesionat. Musli, que només va jugar dos minuts en el partit amb el Manresa, va suplir Haislip, que es va desplaçar als Estats Units per les festes de Nadal sense permís del club, que volia que fes un treball de recuperació amb un fisioterapeuta. Al Caja Laboral estan pendents com es resol el cas i, si pertoca, quin és el jugador que entrarà per Haislip. A més, Pape Sow (que va començar la temporada al Meridiano) té un contracte temporal que acaba d'aquí a quinze dies i el club ha de decidir si se'l queda o no. És probable que la cessió de Musli hagi d'esperar uns dies a la solució d'aquests dos temes pendents, però es descarta que el serbi es quedi a la plantilla, i la decisió que s'ha pres és que ell acabi la temporada fora de Vitòria. Musli, que ha brillat amb Sèrbia en els tornejos internacionals de base, és un pivot que intimida i en atac juga tant de cara com d'esquena a l'anella. Pesa 102 quilos i abans del Caja Laboral (que l'ha utilitzat en 23 minuts a l'ACB) havia jugat al Zeleznik del seu país.

L'Assignia es prepara per al CAI

El Bàsquet Manresa farà, aquest matí, el seu darrer entrenament de l'any per al partit de diumenge al Congost davant el CAI Saragossa (12.15 hores). El tècnic Ponsarnau espera tenir en condicions Alfons Alzamora, que no es va desplaçar a Vitòria per una fasciïtis plantar al peu esquerre. La darrera sessió abans del partit dels manresans serà demà a la tarda.