El Barça tindrà un parell de noves dificultats almenys per al proper partit, que jugarà dimecres contra l'Ajax. Ahir es va saber que el central-lateral francès Jéremy Mathieu s'estarà dues o tres setmanes de baixa per culpa d'una lesió muscular que es va fer dissabte en el partit que el seu equip va perdre contra el Celta. A més, ahir Jordi Alba va passar proves amb el doctor Ricard Pruna perquè també té molèsties físiques. Tot i que el club no en va informar, i que l'entrenament d'ahir es va fer a porta tancada i sense declaracions de ningú, el jugador de l'Hospitalet és dubtós per al duel europeu.

La baixa de Mathieu és important perquè era dels jugadors més utilitzats en la zona defensiva per Luis Enrique en aquest principi de temporada. L'exigència física de la defensa de tres que el Barça va utilitzar dissabte just després del gol del Celta sembla que va passar factura a un jugador que ja va tenir problemes musculars en la primera part de la pretemporada. La bona notícia és que després dels partits d'aquesta setmana, contra l'Ajax i l'Almeria, dissabte, hi ha una aturada pels compromisos de les seleccions i això pot afavorir que Mathieu pugui estar a punt per al següent partit, al Camp Nou contra el Sevilla. Pel que fa a Alba, no es va poder saber que estava lesionat al matí, ja que no es permet l'entrada de periodistes als entrenaments i la nota del club deia que havia fet treball específic, però es va conèixer que havia anat a Sant Cugat a fer-se una ressonància magnètica. El lateral internacional ja va estar crucificat per les lesions musculars la passada temporada. En cas que no es recuperi, el més problable és que Adriano ocupi el seu lloc en el partit d'Amsterdam.

Rafinha, també a part

A més de Mathieu i Jordi Alba, tres jugadors més van fer treball específic. Es tracta d'Iniesta i Vermaelen, que ja eren baixa contra el Celta, i de Rafinha, que va disputar una hora de partit dissabte abans de ser substituït per Pedro. La resta de jugadors van entrenar-se i avui ho tornaran a fer abans de viatjar a Holanda, a afrontar un partit d'obligada victòria si no es vol aprofundir en la crisi.