L'atleta de l'Avinent CA Manresa Just Sociats va repetir triomf a la segona edició de la Vallès Drac Race disputada sobre un recorregut de 50 km al parc natural de Sant Llorenç del Munt, amb un desnivell positiu de 2.500 metres.

Sociats, vencedor de l'edició de l'any passat sortia enguany com a ferm candidat per revalidar la victòria. A la cursa, va demostrar la seva autoritat des del tret de sortida i va creuar la ratlla d'arribada amb un temps de 4h 30' 35''; darrera seu van completar el podi, Raul Collbatallé amb 4h 43' 52'' i Jordi Garreta amb 4h 51' 07'', que a la vegada va ser el primer veterà classificat. En categoria femenina, només en van classificar dues atletes en aquesta categoria, Laia Vives amb 6h 02' 51'' i Joëlle Conan amb 7h 14' 43''.

La sortida es va donar al parc de les Nacions Unides de Terrassa i punts de pas per Matadepera, Vall d'Horta, Mura i Terrassa. Es tracta d'una volta completa al massís, des d'on s'obté una perspectiva molt aèria dels cims de la Mola i el Montcau, a més a més de grans vistes de Montserrat, el Montseny i els Pirineus; el punt intermedi era Mura. El Vallès Drac Race se suma a potenciar les mesures per evitar danyar l'entorn i guardar el màxim respecte a la flora, la fauna i el manteniment dels camins i les propietats privades. La ruta és dissenyada d'acord amb la normativa d'un del parc natural.

Paral·lelament també es van disputar curses amb altres distàncies. En 10 km (Esquena de Drac), els vencedors van ser César Hernández (40' 28'') i Queralt Riba (50' 59''); i en 25 km (Half Drac Race), Toni Fernández (1h 49' 22') i Mercedes Arcos (2h 08' 47'').