El Bayern de Munic va confirmar ahir un secret sabut des de feia dies. Pep Guardiola deixarà el conjunt bavarès al final de temporada. La nota explicativa va arribar del club, ja que el mateix entrenador no va badar boca ni divendres, en la roda de premsa prèvia al partit contra el Hannover, ni després. Ahir va viatjar a Catalunya, segons ell mateix havia confirmat, per veure els seus pares i, segurament, votar.

Al costat de la marxa de Guardiola, el Bayern també va confirmar que el seu substitut serà Carlo Ancelotti, l'entrenador que va dur el Reial Madrid a la seva desena Copa d'Europa el maig del 2014 i que va ser destituït un any més tard. Ancelotti acumula una altra banqueta d'un gran d'Europa, després de les de la Juventus, el Milan, el PSG i l'entitat blanca.

Mantenir la intensitat

En el comunicat de premsa, firmat pel president del consell directiu, Karl-Heinz Rummenigge, es deia que "agraïm a Guardiola tot el que ha donat al nostre club des del 2013. Estic convençut que ell i el nostre equip treballaran encara amb més intensitat per assolir els principals objectius esportius, ara que és clar que deixarà el Bayern".

El directiu també va parlar d'Ancelotti, de qui va dir que "és un professional tranquil i serà capaç de torejar les estrelles, i que permet jugar un futbol amb moltes variants. Era el que estàvem buscant i és el que hem trobat. Ens alegrem de la futura col·laboració".

El Bayern també va difondre les primeres declaracions del transalpí, que va dir que "és un honor per a mi formar part des de la temporada que ve d'aquest gran club", i va desitjar al seu "amic Guardiola tot el millor per al que queda de temporada".

Reptes innovadors

La nota del Bayern va arribar després que es coneguessin unes declaracions del mateix Rummenigge al diari Bild en què ja admetia la sortida de Guardiola i n'explicava els motius. L'antiga estrella del futbol alemany va justificar aquesta decisió pel fet que "no cal oblidar que és jove i que el Bayern és el seu segon equip com a entrenador. Vol noves experiències. Un fet semblant va passar amb el Barça. Guardiola busca el desafiament".

Sobre el fet que el santpedorenc pugui marxar sense haver guanyat la Lliga de Campions, Rummenigge va dir que estarien molt contents si se'n va amb 3 lligues consecutives. "Clar que ens agradaria guanyar la Champions. Li ho desitjo a Pep i a tots com a comiat, com va passar en l'últim any de Jupp Heynckes".

Rummenigge també va ser preguntat sobre com reaccionarien els jugadors en el que queda de temporada davant d'aquesta notícia. Segons el seu punt de vista, aquests encara actuaran amb més intensitat durant els partits i els entrenaments per assolir grans èxits".