El novembre del 1991, un cop de cap de José Mari Bakero a Kaiserslautern va salvar el Barça de Cruyff d'una eliminació segura. Allò va significar que s'obrís el camí cap a la primera Copa d'Europa blaugrana. En la celebració va destacar la imatge d'un jove Guardiola que va saltar des de la banqueta, ja que havia estat substituït, a celebrar el gol. Ahir, quan Thomas Müller va fer el 2-2 ja en temps de descompte i evitava que el Bayern quedés fora de la Champions, Guardiola, 24 anys i mig més tard, va dedicar un petó a la graderia que, a partir del proper estiu, ja no serà la seva.

El Bayern de Munic va estar a punt de deixar la Lliga de Campions de manera sorprenent i caure davant de l'ordre tàctic d'una Juventus que l'any passat ja va demostrar la seva competitivitat. Els italians es van avançar amb dos gols a la primera part, i va semblar que ho tenien tot fet quan mantenien el resultat als trenta minuts de la represa. Però dos cops de cap similars, un de Lewandowski, que va obrir el camí i, sobretot, un de Thomas Müller, van salvar Guardiola de marxar de Baviera encadenant tres fracassos continentals. Aquest hauria estat sonat.

El Bayern, amb la baixa de Robben per grip i amb Benatia al costat del jove Kimmich, va veure com el guió de l'anada a Torí canviava i Pogba, primer, i Cuadrado, després d'un gran retall, després, situava el 0-2 per a uns transalpins que havien fet un plantejament defensiu. Allegri semblava que se sortiria amb la seva, però el gol de Lewandowski, a centrada perfecta de Douglas Costa, va obrir el camí de la remuntada. El tècnic italià va rellevar Cuadrado per perdre temps i el seu substitut, Pereyra, va perdre la pilota que va acabar amb la centrada de Coman i la rematada de Thomas Müller.

Els italians ja van començar la pròrroga rendits, Guardiola va fer entrar al camp Thiago per buscar més efectivitat ofensiva, i l'hispanobrasiler va anotar el 3-2 a passada del mateix Müller. Amb Munic en estat d'eufòria, tres minuts més tard, Kingsley Coman, precisament cedit per la Juventus, va clavar l'últim clau del seu equip de procedència i deixa la Champions sense italians.