L'autobiografia de Johan Cruyff, Johan Cruyff, 14 l'autobiografia que repassa la vida del mític entrenador, va ser presentat ahir a Barcelona. L'escenari escollit va ser l'Auditori 1899 del Camp Nou, l'estadi que durant tant temps va ser casa seva.

"Si Johan Cruyff estigués viu diria que un s'ha de morir per ser tan estimat" apuntava Jordi Cruyff amb un to divertit. El fill de l'exentrenador blaugrana va recordar el que menys li agradava al seu pare del futbol i era haver de batallar amb les directives dels clubs: "deia que les decisions de futbol les havia de prendre la gent especialista en futbol". La seva mort, no obstant, ha tancat velles ferides amb el barcelonisme i ahir el president de l'entitat culé, Josep Maria Bartomeu, va assistir a l'acte per lloar la figura de Johan. "Segurament sense ell el Barça avui dia no seria el club que lidera el món de l'esport", va destacar Bartomeu, qui va qualificar l'holandès d'"home brillant, innovador i únic".

Des de la mort de Cruyff, el seu fill Jordi ha fet sempre declaracions enfocades a plasmar la reconciliació amb el Barça. L'acte d'ahir no va ser una excepció. "Si Cruyff visqués, avui seria aquí, a la presentació del seu llibre?", li va preguntar un periodista. "Ell seria aquí sense cap problema, jo no en tinc cap mena de dubte".