El Barça debuta a la Copa del Rei, en un partit que hauria de servir al grup de Luis Enrique per trobar una mica de pausa, després dels últims partits, i afrontar amb una altra energia el clàssic de dissabte que ve.

Luis Enrique va sortir al pas de les crítiques aparegudes després de l'empat davant la Reial Societat de diumenge passat (1-1) i va avisar que seria «massa arriscat» descartar el seu equip en la lluita pels títols en aquest moment de la temporada. L'asturià apostarà per un equip amb molts canvis respecte als últims partits, en què no s'espera que aparegui cap integrant del trident i que alguns membres de la defensa i davantera descansin amb vista al clàssic (Piqué, Alba, Rakitic i Busquets, entre d'altres). Jugadors com Paco Alcácer tindran una nova oportunitat per mostrar la seva vàlua, així com Denis Suárez al centre del camp. «És una eliminatòria que per norma sempre és de jugadors amb menys minuts. No m'han de demostrar res, han de gaudir dels minuts que juguen»

Rival tocat

El conjunt alacantí té el pensament en el pròxim partit de lliga, després de les últimes relliscades, dues derrotes consecutives, que l'han tret dels llocs de promoció d'ascens a Segona Divisió, el seu únic objectiu de la temporada, i l'han allunyat a 10 punts del líder del grup 3r. L'Hèrcules arrossega, a més, una sèrie de lesions en les últimes setmanes que han afectat jugadors importants en la seva estructura dc'equip, com el porter Chema Giménez, l'extrem Miguel Ángel Nieto i el seu mitjapunta Javi Flores. L'eliminatòria davant del Barça és un parèntesi i també un estímul per als alacnatins.