Acompanyada per un quartet de músics (Toninho do Carmo (guitarra), Marc Bertaux (baix), Luiz-Augusto Cavani (bateria) i Francis Jauvin (acordió) i que van col·laborar amb Moustaki en els darrers 20 anys de la seva carrera, tocaran amb la cantant parisenca Maria Teresa a la gran sala del Kursaal a les 9h del vespre, amb motiu de la celebració de la Francophonie.

Amb aquest concert es vol retre homenatge a un dels cantautors de música francesa que més han captivat per la seva humanitat, pel seu compromís i per haver sabut cantar tan bé a la llibertat i al caràcter del nostre mar Mediterrani. Està coorganitzat per la Comissió de Projecció Exterior de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa, en el marc de la Francophonie 2014, i comptarà amb la col·laboració d´un petit cor format per alumnes de l´Institut Lluís de Peguera.

Abans del concert, a les 20:30h al pati, hi haurà els parlaments d´obertura de l´acte, a càrrec de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la coordinadora i impulsora del concert, Anna Rotllan.

Lliurament de Les Palmes Acadèmiques a Anna Rotllan, impulsora de la Francophonie a Manresa

A les 7 del tarda aquest divendres, la sala polivalent 1 del Kursaal acollirà l´acte de lliurament de " Les Palmes Acadèmiques" a la manresana Anna Rotllan, impulsora de la Francophpnie a Manresa. L'Ordre de les Palmes Acadèmiques és una condecoració francesa instituïda per Napoleó per honorar els membres eminents de l'Acadèmia i del Sistema educatiu. A l´acte hi assistiran l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent i el regidor de Cultura, Joan Calmet. A més a més d´Alain Fohr, Conseller de Cultura de l'Ambaixada de França a Espanya i Director de l' Institut Francès d'Espanya, Edouard Beslay, cònsol de França a Barcelona, Roland Rietmann, cònsol adjunt del Cònsol de Suïssa a Barcelona, Josep Mª Calmet, vicedegà del Cos Consular i cònsol Honorari de la República d'Albània, Cecilia Goloboff, agregada Cultural de l' Ambaixada de França, Yannick Rascouet, Director de l'Institut Francès de Barcelona i Joan Gumbert, subdirector general d' innovació del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.