Segueix-nos a les xarxes socials:

Flotats torna al Kursaal sis anys després amb un text sobre la identitat

La última visita de l'actor a la capital del Bages va ser l'any 2008, amb la peça 'Stalin'

Flotats torna al Kursaal sis anys després amb un text sobre la identitatImatge promocional

La qüestió de la identitat es desplega davant de l´espectador en l´espectacle teatral 'Ser-ho o no', un títol explícit i alhora volgudament ambigu que significa el retorn de Josep Maria Flotats al Kursaal sis anys després de l´última visita. El reconegut director i intèrpret català fa tàndem amb Arnau Puig en una peça que el retorna a l´escenari manresà per primer cop des que va fer 'Stalin' l´any 2008.

La posada en escena de 'Ser-ho o no' és tan austera com prometedor el punt de partida. Dos veïns, el vestíbul de l´edifici i una pregunta inquietant: «vostè és jueu, oi? És que ho he vist a Internet». Flotats és el receptor d´aquest interrogant que prové d´un home més jove que l´interpel·la sobre la seva identitat.

Jean-Claude Grumberg va escriure aquest text només fa tres anys en clau de comèdia. La fondària de la peça, però, excedeix els límits del simple entreteniment. 'Ser-ho o no' va directe a posar sobre la taula la qüestió de la identitat, tant en l´escala individual com en la col·lectiva. I, a partir d´aquí, la importància de la tolerància respecte d´allò que implica la identitat aliena.

El Kursaal veurà dues funcions d´una obra que connecta amb l´actualitat i amb quelcom tan important com la convivència.

Prem per veure més contingut per a tu