El Club de la Cançó torna aquest dijous a les 21h a la sala petita del Kursaal amb el concert del cantautor basc Gorka Knörr, que farà un repàs a les cançons més emblemàtiques de la seva trajectòria.

En altres de les seves facetes, per citar-ne dues, el Gorka Knörr polític va ser eurodiputat i també vicepresident del Parlament Basc, i el Gorka Knörr enamorat de l´esport ha estat directiu del club de bàsquet de Vitòria conegut en el seu moment amb el sobrenom comercial de Tau. Però al costat de tot això, abans i després, i amb èpoques de major o menor activitat, ha estat un dels exponents més populars de la cançó en euskera. Fill de pare basc i mare catalana, ha begut de les dues cultures encara que com a cantant la seva obra sigui pràcticament tota en basc. A les acaballes del franquisme i en els anys de la Transició va ser un cantautor compromès que durant un temps, quan tenia prohibit cantar, pujava als escenaris com a guitarrista del Benito Lertxundi.

El seu primer disc és del 1974 i l´últim - una antologia - del 2012. Va ser a El Club de la Cançó el gener del 2007 i ara torna a Manresa, a la Sala Petita del Kursaal, per celebrar la seva permanència.

Les entrades tenen un preu de 15 euros (12€ amb Carnet Galliner, majors de 65 anys, menors de 25 anys i alumnes de les escoles de música) i es poden comprar a les taquilles, per telèfon (938723636) i per internet a www.kursaal.cat.

El Club de la Cançó va néixer l´any 2001, a Manresa, com un cicle de cançó integrat dins les activitats de l´Associació Cultural Bloc. Un cop Bloc va desaparèixer, l´any 2004, el grup de gent que va impulsar i treballar en aquell cicle va convertir El Club de la Cançó en l´entitat actual. El cicle que s´estrena aquesta temporada al Kursaal és una iniciativa conjunta d´El Club de la Cançó, el Galliner i Manresana d´Equipaments Escènics, amb l´objectiu de potenciar i difondre la cançó en general i molt especialmente l´obra dels cantautors.