Cs demana a l'alcalde de Piera que veti el pregó que ha de fer aquest dissabte Toni Albà

L'equip de govern manté la programació sense atendre la petició del grup d'Albert Rivera

Cs demana a l'alcalde de Piera que veti el pregó que ha de fer aquest dissabte Toni AlbàARXIU/M:A:

Representant de Ciudadanos (Cs) de Piera han demanat a l´Ajuntament de la població que se suspengui el pregó de la Festa Major que ha de fer aquest dissabte l´actor i humorista Toni Albà. La petició es va presentar dijous a l´Ajuntament i s'ha donat a conèixer aquest divendres a través de xarxes socials. L´equip de govern manté el mateix programa de festa major, segons ha explicat a Regió7 l´alcalde Jordi Madrid (ERC), que considera que Cs intenta obrir una polèmica que ell no vol enriquir. Toni Albà és actor i humorista, una de les peces clau del programa Polònia, de TV3, que s´ha posicionat al costat dels sector independentistes

Madrid ha explicat a aquest diari que manté l´acte perquè així estava programat i anunciat, perquè no creu que hi hagi motiu per a la suspensió i perquè rebutja mesures de censura com aquesta que proposa el grup d´Albert Rivera i Inés Arrimadas.

Verónica Lozano, en nom de l´agrupació de Ciudadanos de Piera, ha enviat una carta a l´Ajuntament d´aquest població en la que després d´expressar «preocupació, disconformitat i rebuig» amb l´acte del pregó que es farà aquesta tarda sol·licita «la immediata anul·lació del contracte amb Toni Albà, i que es faci una nova tria de candidat «perquè una altra persona pugui llegir el pregó» de la festa major de Piera.

Per Cs, partit sense representació a l´Ajuntament actual de Piera, que Albà faci un pregó és un acte «d´irresponsabilitat» i «una provocació intolerable» que, segons Lozano «només pretén provocar una confrontació entre veïns». Després de recordar que Cs va ser la formació que més vots va tenir a Piera en les últimes eleccions al Parlament, Lozano escriu que «és inimaginable per a nosaltres que els governants d´un ajuntament animin l´enfrontament i fomentin l´odi entre els seus habitants» i afirma que Albà ha mantingut actituds «matxistes, homòfobes i senòfobes».

En una carta de resposta a Cs que ahir va fer pública l´alcalde, aquest respon al partit de Rivera que «sempre hem intentat fer una Festa Major adreçada a tots els públics,independentment de les seves idees polítiques» i que el programa no respon a un interès ideològic sinó «en fer actes per petits,joves,grans i més grans,sempre de la mà de les entitats de la vila». Madrid assegura que «en cap cas incorporem cap tic polític en la Festa». I defensa l´elecció de l´actor i humorista Toni Albà per fer el pregó perquè «tal com vam fer l'any passat, contractem el pregó a una empresa i intentem portar algú conegut». «En aquest cas, crec que ho compleix: tu hi veus política [respon directament a la persona que ha signat la carta en nom de Cs], nosaltres un humorista del Polonia...».

Madrid respon als responsables de Cs que «en el programa hi ha actes per tothom, però en cap cas,adreçat a cap color polític». I convida la representant de Cs a fer propostes per al programa de la propera festa major i a mantenir una primera trobada amb ell mateix, ja que tot i que parla en nom de Cs no es coneixen personalment.

Prem per veure més contingut per a tu