Regió7

Regió7

A Catalunya, els crítics per covid passen de 12 a 16

Ahir hi havia setze persones amb necessitat de cures intensives a causa de la covid-19, als hospitals catalans, quatre més que fa una setmana.

L’afectació a les UCI catalanes és molt inferior a la que hi ha hagut a en altres moments més complexos de l’epidèmia, amb més de mig miler de persones amb necessitat de cures intensives.

I no té res a veure amb els 1.500 crítics als quals es van haver de fer front simultàniament en moments de la primera onada de l’emergència sanitària.

Des del gener passat, quan hi havia més de cinc-cents ingressats a l’UCI, la xifra s’ha anat reduint progressivament amb un repunt al juliol que va fer que els ingressats superessin el mig centenar.

El Departament de Salut de la Generalitat va informar ahir que hi havia 23 ingressats més per covid-19 als centres assistencials de Catalunya, xifra que suposava un total de 400 hospitalitzats.

Aquestes són dades d’entre el 26 de setembre i el 2 d’octubre.

D’altra banda, hi ha hagut 11 morts declarats en aquest període (vuit de més de 80 anys). El nombre de morts de la setmana anterior va ser de 12.

Pel que fa als positius diagnosticats per l’atenció primària es va informar de 3.611 més. La setmana anterior, entre el 19 i el 25 de setembre, es van comptabilitzar 3.633 positius. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants va baixar a 42.

Compartir l'article

stats