La revisió del PGOU afectarà tots els sectors del municipi i, com a principal «repte» que presentarà, hi destaca, segons el regidor d’Urbanisme, Xavier Fonollosa, el «donar alternatives al sòl urbà consolidat», com podria ser el nucli antic. Aquest objectiu del nou PGOU apareix, segons les paraules del regidor, perquè «Martorell disposa d’un terme municipal petit» que presenta, en aquests moments, «pocs sectors per desenvolupar com a sòl urbanitzable».

Els primers passos per iniciar la revisió del pla general passen per convertir en sistema digital a escala 1/1.000 tots els plànols de Martorell, ja que, segons les declaracions de Fonollosa durant el ple de novembre, «amb els plànols del 1991», que és quan es va aprovar l’actual PGOU, «no es pot treballar en aquests moments».

La digitalització de la planimetria s’enllestirà, segons va indicar Fonollosa, en un temps comprès «entre dos i tres mesos».

Per fer realitat la digitalització de tota la planimetria del municipi i la revisió del PGOU, la regidoria d’Ordenació del Territori, Planificació Urbanística, Habitatge i Obres Públiques de l’Ajuntament de Martorell té la col·laboració de la Generalitat, que hi contribueix aportant una dotació econòmica que adquireix la forma de subvenció.

Durant el ple, el regidor d’Urbanisme va assenyalar que l’actual PGOU, el que es va aprovar el 1991, va necessitar «set anys» per fer-se realitat. Amb aquesta dada, Fonollosa va voler posar sobre la taula el fet que la confecció del futur PGOU de Martorell serà una tasca que necessitarà un llarg període de treball, ja que el planejament urbanístic del terme municipal de la ciutat «és complexe».

La revisió del present PGOU de Martorell s’ha convertit en una necessitat reclamada per part de tots els grups municipals que configruen l’actual consistori martorellenc, on tenen representació CiU, PSC, ICV, ERC i PP.

Durant el darrer ple, Adrià Arqué, del PSC, va manifestar que «cal una modificació total del PGOU, la qual no s’ha iniciat amb cap consulta popular». A més de reclamar un procés participatiu en la revisió del PGOU actual, Arqué també va assenyalar que tots els partits polítics de la ciutat, «en els respectius programes electorals» volien fer un nou pla general per Martorell. ICV, a través de Xavier Gómez, també va dir que «la modificació del PGOU ha de tenir la participació de tota la ciutadania de Martorell».

L’anunci de l’inici de la revisió de l’actual PGOU de la ciutat a través de la digitalització de la planimetria es va fer durant el debat iniciat arran d’un punt de l’ordre del dia del ple centrat en una proposta d’aprovació inicial de la modificació puntual del PGOU de Martorell relativa a la façana mínima. Amb la façana mínima, que data també del 1991, el 30% de les cases del nucli històric de la ciutat queden en una situació irregular després de qualsevol tipus d’actuació de rehabilitació.