07 de desembre de 2008
07.12.2008
Solsonès

L'Ajuntament de Solsona castiga dos autors de grafits a netejar un parc

07.12.2008 | 01:00

Tant l´equip de govern municipal (ERC, El Comú i PSC) com el grup de l´oposició (CiU) han denunciat que en els últims mesos s´ha detectat un augment de grafits a la ciutat de Solsona. L´Ajuntament ha afirmat que han estat identificats dos dels responsables de les pintades més recents, menors d´edat, i que han estat castigats a fer durant tot un dissabte diverses tasques de neteja al parc infantil de l´Hort del Bisbe.

L´alcalde de Solsona, Xavier Jounou, creu que en aquests casos val més la pena una sanció de cai-re «pedagògic» que no pas una sanció «econòmica», perquè com que es tracta de joves que encara són menors d´edat la multa acabaria anant a càrrec dels pares.
Les mesures que prendrà el consistori municipal en relació amb aquestes accions són «més control policial i vigilància» per enxampar els autors, tot i que, segons Jounou, és complicat. L´alcalde afirma també que, tot i que la venta d´esprais «és legal», s´ha demanat a la botiga on es ven aquest tipus de pintures que «estiguin al cas» sobre el subministrament d´esprais a menors. Xavier Jounou creu que fa falta més «educació» perquè aquests actes no succeeixin, tot i que «això no ens pertoca». Sobre la pregunta de si hi ha la intenció d´habilitar un espai perquè els grafiters puguin expressar-se i crear les seves obres, l´alcalde ha dit que «de moment no ha vingut ningú a l´ajuntament a demanar-ho, i crec que hi ha altres necessitats».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook