El PSC Manresa està «dolgut amb la formació Fem Manresa pel seu silenci còmplice amb la lamentable pilulada d'Arran Manresa contra Rubalcaba». Anuncien que podrien emprendre accions judicial per un suposat «delicte d'odi» del grup Arran. Reclamen que es retiri una piulada que els radicals van fer divendres en la que es veu Rubalcaba cap per avall per indicar la seva desaprovació, i li retreuen lús de calç viva en el cas dels etarres Lasa i Zabala.

El PSC espera una rectificació de Fem Manresa i anuncia que si aquesta no arriba, no participarà al Joc dels Candidats, que organitzen conjuntament amb El Galliner i la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i que està previst que se celebri avui, a partir de les 12, al pati del Kursaal. Aquesta cita és una oportunitat per destensionar els ànims dels representants polítics en la campanya.

La rectificació, de moment, no ha arribat. Fem Manresa ni demanarà disculpes ni farà retirar la piulada que va fer ahir Arran sobre Alfredo Pérez Rubalcaba, com li va demanar el PSC de Manresa. Roser Alegre va afirmar que la seva candidatura «no entrarà a fer valoracions sobre aquest tuit ni sobre cap altre» i va recordar que, tot i que membres d'Arran formen part de la llista de Fem Manresa, la formació política és independent.

Alegre lamenta les decisions que pugui prendre el PSC de Manresa respecta el Joc dels Candidats. «És un tuit que no fa referència a les eleccions municipals a Manresa», va afirmar. De totes maneres, Alegre no havia parlat les darreres hores amb la formació socialista i no tenia previsió de fer-ho.

El cap de llista socialista va fer ahir una carta en la qual recorda que divendres va participar en el debat de candidats quan feia poques hores que s'havia conegut la notícia de la mort de l'exministre i exdirigent del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba, que dimecres havia patit un ictus als 67 anys. I, en sortir, es van trobar amb el tuit d'Arran Manresa, que el qualifica d'«indigne». «No van tenir cap escrúpol per fer un lamentable atac embogit a la seva persona i a tots els que l'admiràvem», comenta.

Es van intercanviar tuits entre Arran i el PSC, però, en resposta a una petició socialista de retirada de la piulada, els joves radicals van respondre: «Nosaltres no hem de demanar perdó per res. En tot cas sou vosaltres els que heu de demanar-lo pel vostre terrorisme d'Estat».

González argumenta que «la democràcia és debat d'idees entre diferents, però ja no és democràcia si no es fa des del mínim respecte a les normes i, sobretot, a l'altre», i afegeix que «els socialistes defensem la llibertat d'expressió».