El francès Cyril Despres (KTM), en motos, ha guanyat avui la segona etapa del Dakar 2011, entre les localitats argentines de Córdoba i Tucumán, per davant de l'avianès Marc Coma (KTM), que ha estatr segon. Despres ha tret 1:49 d'avantatge al pilot del Berguedà i 3:46 al francès David Casteu (Sherco), tercer, mentre que el xilè Francisco 'Armilla' López (Aprilia) ha estat quart a 4:06 del vencedor, seguit pel portuguès Ruben Faria (KTM), cinquè. Joan Pedrero (KTM), company de Coma, ha acabat catorzè a 9:06 de Despres.

Els pilots han conduït 740 quilòmetres, 300 d'ells cronometrats, en un traçat de terra i sorra amb un sector pedregós al final. El manresà Gerard Farrés, company de 'Armilla' López a Aprilia, ha aconseguit la setzena plaça per davant de l'igualadí Jordi Viladoms (Yamaha).

Amb el triomf d'avui, Despres, que també va guanyar la primera etapa per sanció a Faria, es manté capdavantera de la general amb 2:35 d'avantatge sobre Coma. Faria és tercer i 'Armilla' López quart, a 6:51 del cap de carrera, mentre que Pedrero és vuitè a més de deu minuts del liderat. Viladoms és catorzè, Farrés setzè i el també català Marc Guasch, divuitè.

Demà, en la tercera etapa, el Dakar 2011 segueix escalant cap al nord d'Argentina i arribarà A Jujuy, amb 752 quilòmetres, dels quals 521 seran d'especial.