El marroquí afincat a Santa Coloma de Gramenet, Ilias Fifa (FC Barcelona) i l'etíop Freehiwat Goshu van aconseguir la victòria en la 88a edició de la Jean Bouin, que es va disputar ahir al parc de Montjuïc de Barcelona. Entre els atletes de casa nostra, van destacar la cinquena posició de Pol Guillén (FC Barcelona) en la cursa internacional masculina i la setena de la manresana Txell Calduch, del mateix equip, en dones, en una prova en què Marta Domínguez va ser tercera.

Fifa va donar la gran sorpresa en la cursa masculina en derrotar el kenyà Joseph Kiprono Menjo. Guillén va entrar un minut i cinc segons darrere del guanyador com a segon espanyol, a continuació de Driss Lakohuaja. En setè lloc va entrar el santvicentí del Barça Roger Campoy. El pierenc Víctor Montaner, del Barça, va ser dissetè i José Antonio Fernández Aguado, del CA Igualada, 35è.

En la prova femenina, Goshu va derrotar amb claredat la seva compatriota Amina Denboba. Domínguez va ser tercera, per davant de la medallista al darrer mundial en pista, Natalia Rodríguez. Txell Calduch va entrar setena i la igualadina del Barça, Anna Bové, va quedar dotzena.

Triomf de Meritxell Soler

De la resta de categories, va destacar la victòria de Meritxell Soler (Avinent Manresa) en la prova open femenina, amb 37 minuts. La santjoanenca va avantatjar en uns dos minuts la segona classificada, Sandra Sánchez i tercera va ser Núria Soler, del CA Lloret La Seva, la qual feia un registre de 38.49.

També va destacar el tercer lloc de l'igualadí Roger Vila en la mateixa prova open, en l'apartat masculí, 44 segons per darrere del guanyador. En les proves de base, en la infantil femenina, quart lloc per a Paula Blasco (CAI). En benjamins, Mar Planas, també del CAI, va ser sisena i en juvenil masculí, novena posició per un altre atleta igualadí, Genís Comella.