Les decisions arbitrals dels col·legiats Galan i Garrote en el partit que van jugar dissabte al vespre l'Igualada i el Noia, i que va acabar amb victòria visitant per 0-3, va provocar una gran indignació en el si de l'equip anoienc, que els va fer responsables directes de la derrota dels arlequinats. Fins i tot el seu president, Manel Buron, se'ls va dirigir al final de l'enfrontament per mostrar el seu enuig. El motiu va ser l'actuació a la recta final del partit, en què no es van indicar algunes faltes molt clares per als locals.

L'exemple més clar va arribar quan Formatjé va ser objecte d'una clara falta que no es va indicar. Rocasalbas, des de la banqueta, va aixecar els braços i el col·legiat Galan el va expulsar amb targeta blava directe, la qual cosa va provocar un penal, que Roger Fernández va aturar, però que va fer que l'Igualada quedés amb tres jugadors damunt de la pista.

Després de l'escridassada del públic, el president, Manel Buron, es va reunir amb els àrbitres durant vint minuts per demanar-los respecte i recordar-los que "els clubs són els que paguen els sous" dels col·legiats. L'entrenador local, Ivan Sanz, també va arribar a dir que Galan i Garrote "han humiliat els jugadors, a mi i a tota la gent d'Igualada".

A la sortida de les Comes, els col·legiats van trobar desenes d'aficionats que els van mostrar la seva protesta per un arbitratge que consideraven massa tendenciós. Una parella de Mossos d'Esquadra van haver d'acompanyar els col·legiats als seus cotxes per evitar que hi hagués incidents.