El solsoní Enric Pensí sempre ha estat un amant de l'esport sobre rodes.Ja de molt jovenet va començar a competir en trials per a bicicletes que organitzava la desapareguda Escuderia Solsona; i després, a partir dels 15 anys, es va introduir al món de les motos, sempre en off road. "Em vaig decantar per l'enduro enfront del trial perquè és una modalitat molt més completa, on has de fer treballar tant el cap com el cos"; i encara ara practica aquest esport "els caps de setmana, quan la feina i la família m'ho permeten".

Organitzar una prova d'aquestes característiques no deu ser una tasca fàcil.

Gens! La gent de Motor Club Solsonès i el Club Sip Sport de Bassella hi treballem des del mes de maig passat. Primer de tot cal pensar mentalment la cursa; i després toca arremangar-se i treballar.

En un territori que coneix pam a pam.

Sí, perquè fa molts anys que el trepitjo amb les dues rodes. A més a més, a mi m'agrada molt buscar camins i marcar-los per a ral·lis.

I quin tipus de recorregut han preparat?

Per a nosaltres l'essència de l'enduro no són només les proves especials. El recorregut que enllaça aquestes proves també forma part de la cursa; i és on es mostren els bons pilots.

En quants trams han sectoritzat aquesta prova?

Hem sectoritzat el trajecte en tres trams, amb sortida i arribada a Solsona. Hem triat el nord de la comarca perquè té l'orografia més adient per practicar-hi l'enduro.

El temps pot modificar el recorregut de la prova?

Ho tenim tot previst, encara que si fa bon temps la prova serà més lluïda. En cas de pluja activarem un Temps B; i, en cas de temps extrem activarem un Pla B.

Què representarà per al Solsonès la celebració de la prova?

Crec que serà una empenta als joves de la comarca que comencen. L'enduro és un dels esports més complets que hi ha, on tant fas treballar el cos com el cap.